Monton: ‘Sanitat garanteix l’accés a la reproducció assistida a dones sense discriminació per la seva orientació sexual’

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha inaugurat la jornada de salut ‘Visibilitzar a els Serveis Públics’, organitzada per UGT, que s’ha celebrat aquest matí a l’Hospital de Llíria. En la seva intervenció, la consellera ha recordat les mesures de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va presentar el passat mes de juny.

En concret, la línia 3 garanteix l’accés de les persones als serveis sanitaris de qualitat per millorar la salut sexual i reproductiva, amb especial consideració a les diferents situacions de vulnerabilitat des de la perspectiva de gènere, que considera la diversitat sexual i de gènere, la diversitat funcional i diferents contextos socioculturals.

En aquesta trobada s’ha abordat la importància de visibilitzar els col·lectius LGTB, que han estat vulnerables i discriminats, per sensibilitzar i donar a conèixer la diversitat sexual i les formes en què s’ha de lluitar per eliminar qualsevol tipus d’exclusió.

Carmen Montón ha destacat la importància de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva que està duent a terme el departament que dirigeix. “Aquest document assegura el dret a l’accés a les tècniques de reproducció humana assistida a les dones sense discriminació per estat civil, orientació sexual i identitat de gènere”, ha assegurat Munt.

A més, la titular de Sanitat ha recordat que “es garanteix l’equitat i la qualitat que posa en la persona el centre d’atenció. És, per tant, un model frontalment contrari a establir cap distinció entre els éssers humans”.

Per això, Munt ha recalcat que, “des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s’ha arbitrat un pla concret per a l’atenció a persones que formen part dels col·lectius LGTB, com ara el col·lectiu transsexual, que abasta des d’atenció psicoterapèutica o teràpia hormonal i farmacològica fins a serveis d’atenció quirúrgica “.

L’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva incorpora la perspectiva de gènere, pren en consideració la diversitat funcional i promou l’equitat en l’accés als serveis sanitaris. A més, s’alinea amb els objectius del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, des de la base de l’evidència científica.

Aquest pla té quatre grans línies d’actuació: Promoció de la salut sexual de les persones, garantint els seus drets sexuals; promoció de la salut reproductiva de les persones, garantint els seus drets reproductius; equitat en l’accés de l’atenció sanitària i una quarta relacionada amb la generació de coneixement, investigació i innovació.

Segons els últims estudis referits per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals, el 30% de les persones d’aquest col·lectiu ha patit a Espanya situacions de discriminació en l’àmbit laboral.

Així mateix, un 20% es va trobar amb traves en la promoció professional i en l’accés a la feina i gairebé el 24% ha patit de cas laboral. A més, més de la meitat va haver d’aguantar bromes ofensives.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: