Móniza Deza analitza la comunicació en contextos d’incertesa en la inauguració del 15 aniversari d’Espaitec

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha inaugurat aquest dimarts les activitats programades per a celebrar el seu 15 aniversari amb la conferència «Comunicació i incertesa social: raons i emocions» impartida per l’experta en comunicació i màrqueting i reconeguda com una de les TOP 100 Dones Líders a Espanya 2021 per Dones&Cia, Mónica Deza. En la seua intervenció, Deza ha definit el paper que juga la comunicació en contextos d’incertesa social com l’actual.

Durant la presentació, el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, ha destacat que «al llarg d’aquests 15 anys, Espaitec s’ha consolidat com un espai d’innovació de referència a Castelló, que ha ajudat a promoure l’economia del teixit empresarial de la província, fomentant la generació de riquesa a través de la investigació i promovent l’emprenedoria entre la comunitat universitària». Per la seua part, el director d’Espaitec, Juan Antonio Bertolín, ha avançat que durant aquest any es duran a terme diferents activitats amb l’objectiu de commemorar el 15 aniversari del Parc.

Durant la conferència, Deza ha abordat com influeixen les emocions en el procés de presa de decisions i ha explicat que, actualment, és necessari que les empreses compten amb líders que tinguen la capacitat de gestionar efectivament la incertesa ja que la por s’ha convertit en una emoció col·lectiva derivada de la crisi sanitària, geopolítica i generacional a la qual s’enfronta la societat actual.

D’altra banda, Deza també ha afirmat que la percepció de risc social augmenta quan la comunicació no és ben gestionada i ha definit algunes característiques de la comunicació actual com, per exemple, l’estreta relació que té amb el grau de confiança que s’atorga a empreses, entitats i persones. A més, ha explicat que la comunicació està vinculada amb la transferència de coneixement, és a dir, la importància de compartir i la velocitat a la qual es fa, la divulgació i l’anàlisi de dades.

A conseqüència de la transformació social derivada de les diverses crisis, Deza ha exposat tres eixos de canvi fonamentals que defineixen a la societat. En primer lloc, ha destacat la importància que comencen a cobrar algunes tendències socioeconòmiques com la salut i la innovació; d’altra banda, el protagonisme de novetats tecnològiques com el metavers i la intel·ligència artificial i, finalment, la rellevància d’alguns canvis cognitius i conductuals que defineixen a la societat actual com la intel·ligència col·lectiva.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana i té com a objectiu fomentar idees innovadores entre les companyies vinculades a Espaitec, la comunitat universitària de la Universitat Jaume I i el teixit empresarial de la província de Castelló.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: