Més de 300.000 escolars participen al ‘Dia de l’Esport’

La Conselleria d’Educació, Cultura i Deportet i la Fundació Trinidad Alfonso han impulsat per setè any consecutiu el Dia de l’Esport i han unit forces perquè els nens, nenes i joves valencians participessin al màxim d’aquesta jornada tan especial. Ho han fet, a més, aconseguint una xifra rècord quant al nombre de centres i al de l’alumnat que s’ha acabat sumant. En total han estat gairebé 1.000 els centres educatius que s’hi han inscrit, per la qual cosa han estat més de 300.000 els nens, nenes i joves s’han sumat a aquesta iniciativa.

Aquesta iniciativa pretén que tots els nens i nenes dels centres educatius de la Comunitat Valenciana facin una jornada d’esport, al marge de la classe habitual d’Educació Física, per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. L’acte principal ha tingut lloc aquest any a la localitat de Xàbia. Fins allà s’hi han desplaçat director General d’Esport del departament de Vicent Marzà, Josep Miquel Moya i el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Daniel Olmos.

Tots han estat rebuts per l’alcalde Xàbia, José Francisco Chulvi. Encara que s’hi ha dut a terme l’acte principal, l’objectiu final és mobilitzar tot l’alumnat de la Comunitat Valenciana. En qualsevol cas, cal destacar aquest any l’enorme implicació d’alguns municipis, ja que 20 han volgut fer d’aquest dia una festa per a tot l’alumnat de la localitat en actes multitudinaris que implicaven diferents centres.

En aquesta setena edició s’han inscrit per participar en aquesta iniciativa 156 centres de Castelló, 507 de València i 307 Alacant.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha indicat que “les activitats educatives en què estem participant avui s’estan reproduint en centenars de poblacions valencianes i és una cosa no només saludable, sinó necessària. La pràctica d’esport comporta també la pràctica de grans valors com la inclusió social, la companyonia i la pau, estem vivint una emergència humanitària per la barbàrie d’una guerra ia les escoles valencianes estem acollint milers de nens i nenes desplaçats d’Ucraïna, més d’una vintena a Xàbia.

Aquesta setmana ja tindrem més de 3.000 alumnes desplaçats de la guerra a la Comunitat Valenciana, als quals donem suport educatiu i emocional. Un acompanyament necessari on les activitats esportives juguen un paper central en diversos aspectes: perquè socialitzin amb els seus nous companys i companyes de classe; alhora perquè repercuteixi positivament no només en la seva salut física, sinó també mental”.

Per la seva banda, el director de projectes de la Fundació Trinitat Alfonso, Daniel Olmos, ha destacat que “ha estat una jornada espectacular, com cada any. Estem encantats amb la resposta dels centres educatius i implicació de les localitats. sumen més, cosa que demostra que l’esport és una peça clau en tot l’entorn educatiu.S’han sumat de les tres províncies, demostrant una vegada més que som a la Comunitat de l’Esport. Volem posar èmfasi en la importància de fer esport des de petits, que adquireixin hàbits saludables a aquesta edat és fonamental per mantenir-los a l’edat adulta.No hem creat res, aquesta vocació per l’esport ve ja de sèrie i de forma intrínseca al professorat i centres educatius de la Comunitat de l’Esport “.

Cadascun dels centres involucrats participa en un concurs elaborant un vídeo amb les activitats realitzades durant el matí. Aquest any la temàtica gira al voltant de l’esport adaptat. Per participar-hi, cada centre educatiu rebia un pack de material esportiu. Aquest any, igual que a les darreres edicions, cada centre educatiu ha pogut triar si rebia aquest lot o, al contrari, preferia que l’equivalent en diners fos donat a una entitat solidària.

A més, quatre esportistes del Projecte FER han participat a aquesta jornada educativa de l’esport: el jugador de rugbi César Sempere, els atletes Iván Cano i Héctor Cabrera i l’entrenadora Ainhoa ​​Martínez. Tots grans representants del món paralímpic, que era la temàtica de la jornada.

Cal recordar que l’entitat solidària triada aquest any, i que va ser triada pels mateixos centres d’entre dues opcions plantejades, és “Escola Activa”. Aquest projecte el desenvolupa l’Associació Espanyola Contra el Càncer de València, que persegueix incrementar el temps que els nens i joves dediquen a l’activitat física dins i fora del seu centre educatiu i reduir el risc dels menors de patir malalties no transmissibles com el càncer.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: