Política

Mollà exigeix a la COP-26 més protagonisme de les autonomies en la cogovernança dels fons que els estats dediquen a la lluita contra el canvi climàtic

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha exigit a la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 26), que se celebra a Glasgow, un protagonisme més gran de les autonomies en la cogovernança de els fons estatals destinats a la lluita contra el canvi climàtic.

Mollà ha reivindicat el paper de les regions en la gestió dels fons que els Estats han compromès a mobilitzar durant la COP 26 per accelerar la transició ecològica i la lluita contra el canvi climàtic. “Necessitem que els Governs defineixin de manera clara els compromisos que han anunciat i que es doni capacitat de cogovernança a les autonomies, perquè són una peça clau en la gestió dels fons”, ha indicat la consellera de Transició Ecològica.

Mollà ha afegit: “Esperem que no passi com amb els fons de recuperació, en què s’ha donat molt poc marge de maniobra a les autonomies”.

“La Comunitat Valenciana té sectors concrets i prioritats fixades en els quals cal fer una transició ecològica ràpida i una cogovernança real dels fons compromesos contribuiria a aconseguir una millor gestió”, ha recalcat Mollà.

La titular d’Agricultura i Transició Ecològica ha assistit a les sessions de la COP 26 acompanyada de la secretària autonòmica, d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i els directors generals d’Emergència Climàtica, Celsa Monrós, i de Transició Ecològica, Pedro Fresco .

Dilluns, Mireia Mollà va participar, com a part de la delegació espanyola, al plenari monogràfic sobre l’Estratègia d’Adaptació, en què es va posar de manifest la necessitat d’adoptar mesures addicionals encara que es contingui l’increment de la temperatura global.

Durant la seua estada a Glasgow, la delegació valenciana ha mantingut reunions amb representants de diverses empreses i administracions. Entre les diferents trobades mantingudes, destaca la reunió amb els representants de la província canadenca de British Columbia per intercanviar experiències sobre estratègies de descarbonització i la Llei Valenciana de Canvi Climàtic. També han parlat del programa canadenc CleanBC i de lestratègia dimplantació de renovables.

En les trobades amb diverses empreses, la delegació valenciana ha recollit la preocupació del sector sobre la necessitat d’una transparència més gran en el sistema de comerç dels drets d’emissió, la necessitat d’unificar a tot el món el preu del carboni i l’existència de un finançament suficient per emprendre els canvis estructurals necessaris.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint