Mollà destaca a Ibi la importància de trobar alternatives sostenibles al plàstic a la joguina

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat la seu de l’Institut Tecnològic del Producte Infantil i de l’Oci (AIJU), a Ibi, per conèixer de primera mà un projecte de recerca que cerca alternatives sostenibles al plàstic per a la indústria de la joguina, el parament i els envasos.

El projecte BioFCase, immers en la segona fase, aposta pels anomenats bioplàstics; biodegradables, procedents de la revaloració de la biomassa o una combinació de tots dos.

Mollà ha destacat el suport de la Conselleria de Transició Ecològica a totes les experiències innovadores que busquen reduir les emissions i avançar a l’economia circular. “És molt important comptar amb centres de recerca com aquest, de desenvolupament tecnològic i transferència del coneixement, per fomentar canvis en el model productiu orientats a retallar la petjada de carboni i la sobreexplotació de primeres matèries”.

L’Institut Tecnològic del Producte Infantil i de l’Oci calcula que gairebé un milió de productes de plàstic es podrien substituir per materials més sostenibles, xifra que representa el 2% de la indústria valenciana del plàstic.

La consellera ha subratllat que l’Estratègia europea sobre els residus plàstics insta que el 2030 tots els envasos plàstics comercialitzats a la Unió Europea siguin fàcilment reciclables o reutilitzables, a més de referir-se a les oportunitats d’ocupació de la selecció i el reciclatge del plàstic que podria generar més de 200.000 llocs de treball a l’àmbit europeu.

Així, la consellera ha posat el focus en els reptes i les oportunitats dels bioplàstics en la lluita contra el canvi climàtic en desplaçar el plàstic procedent de combustibles fòssils per altres que, no només són més sostenibles, sinó també més segurs per al consumidor, menys sotmesos a les fluctuacions i més ben adaptats a les tendències del mercat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: