Miguel Mínguez anuncia la licitació del projecte del nou centre de salut de Castalla

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l’actual centre de salut de Castalla i els terrenys on es construirà el nou centre sanitari, on està previst una inversió de més de 4,6 milions d’euros .

Durant la seva visita, Miguel Mínguez ha assenyalat que “estem treballant per agilitzar i avançar aquest projecte perquè els ciutadans de Castalla puguin comptar com més aviat millor amb un nou centre de salut. De fet, a finals d’any està prevista la licitació de la redacció del projecte d’obra, ia partir d’aquí s’aniran desenvolupant tots els tràmits necessaris per posar en marxa aquest centre”.

El nou centre sanitari es construirà a uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Castalla i comptarà amb 1.900 m2 més que l’actual centre de salut. En total, la superfície construïda serà de 3.100 m2.

Segons ha indicat Miguel Mínguez, “la finalitat és que els més de 10.000 habitants que són atesos al centre sanitari de Castalla comptin amb una infraestructura sanitària moderna, dotada dels millors recursos assistencials. Per això, el nou centre incorporarà noves àrees assistencials, com és una Unitat de Rehabilitació, perquè la població no s’hagi de desplaçar a un altre municipi”.

“Tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana tenen dret a rebre la millor atenció sanitària. Per això, des de la Conselleria de Sanitat s’està fent un important esforç a través d’un potent pla de millora de les infraestructures sanitàries, amb la finalitat de modernitzar el sistema sanitari valencià, i per poder oferir a tota la població independentment d’on resideixi els millors serveis assistencials”.

En aquest sentit, Sanitat té previst incorporar al nou centre de salut de Castalla una Unitat de Rehabilitació Bàsica, que atendrà les poblacions tant de Castalla com d’Onil. Fins ara, aquests pacients són atesos al centre sanitari integrat d’Ibi, per la qual cosa un cop entri en funcionament s’evitarà el desplaçament de nombrosos pacients per rebre aquest tractament.

Així mateix, el nou centre de salut de Castalla comptarà amb àrea de Medicina de Família, Pediatria, Cirurgia Menor, àrea Maternal amb una consulta de llevadora, una àrea de Treball Social, Odontopediatria, Salut mental i un Punt d’Atenció Continuada (PAC ).

Finalment, està previst que al nou centre s’hi instal·li una base d’ambulància per al Suport Vital Bàsic. Durant el temps de durada de les obres fins que entri en funcionament, la població de Castalla serà atesa a l’actual centre de salut.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: