Moliner consolida la Diputació com una de les institucions més transparents després d’aplicar 22 mesures específiques

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha consolidat la institució provincial com una de les més transparents del nostre país després d’aplicar 22 mesures específiques adreçades a fer el més accessible possible tota la feina que de l’activitat diària de la Diputació es genera . Així, l’estratègia aplicada pel Govern Provincial en els últims vuit anys permet ja a hores d’ara consultar per qualsevol persona tota la informació que es deriva del funcionament diari que realitza la Diputació i que abasta els 135 municipis de la província.

El president Moliner ha explicat que «invertir en transparència és aportar més valor a la societat i millorar la qualitat democràtica dels ciutadans. Per a aquest Govern Provincial ha estat una obsessió entendre la transparència com a part de l’ADN del bon govern, i és per això que l’hem aplicat a totes les parts del treball d’aquesta Diputació. Avui qualsevol castellonenc pot accedir a tota la informació que es genera de les decisions i de la feina del Govern Provincial. Plens retransmesos en directe, taules de contractació per streaming i sense polítics, portals de transparència i de participació amb centenars de documents i amb canals oberts per aportar opinions i plantejar preguntes, … en definitiva, un Govern que ret comptes les 24 hores del dia i els 365 dies a l’any amb totes els canals de comunicació oberts i en permanent escolta activa no només amb els 135 alcaldes i alcaldesses de la província sinó també amb tots els castellonencs «.

Així, iniciatives més recents com la creació del Portal de Transparència, el Portal de Participació o el de Govern Obert (https://gobiernoabierto.dipcas.es) o el Consell Provincial d’usuaris de reutilització s’incorporen a altres que en el seu moment van ser pioneres com la creació de la Cimera d’Alcaldes, el Debat sobre l’Estat de la Província, la implantació de la seu electrònica o la publicació de sous i informació fiscal dels diputats que ja llavors van marcar el camí que ha seguit el Govern Provincial aquests anys. El nivell més ambiciós d’aquesta transparència i Govern Obert ho va aconseguir fa tot just unes setmanes amb l’activació del Consell Provincial d’usuaris de reutilització que permet integrar a la societat civil castellonenca i els sectors privats en la gestió de les dades obertes de la Diputació.

«Si ja vam fer un pas fonamental en crear el Portal de Dades Obertes proporcionant la informació pública de la Diputació perquè pugui reutilitzar-la qualsevol persona a qui li pugui ser d’utilitat, aquest consell va més enllà, ja que aportarà la seva perspectiva al Govern Provincial recomanant quina informació i com l’ha de proporcionar per ser el més útil i positiu possible per a la província «, ha puntualitzat el president Moliner.

Així, a més dels tècnics responsables dels serveis interns de funcionament de la Diputació, formen part d’aquest Consell Provincial d’usuaris de reutilització representants de set sectors i lectius de la província com són agricultura i regadiu, transport i logística, sanitat i salut, cultura, comunicació, àmbit social i de la cooperació, i ciència, tecnologia i empresa.

Més d’una vintena d’iniciatives per la Diputació més transparent

Amb aquesta nova acció la Diputació de Castelló avança en la consolidació de la seva trajectòria per una gestió més eficaç i transparent de la informació i els recursos públics. El camí emprès pel president Moliner des del primer moment d’arribar a la presidència provincial aglutina ja més d’una vintena de mesures que garanteixen la màxima transparència en el funcionament del Govern Provincial.

En aquest conjunt d’iniciatives i decisions que el president ha pres en un camí continu per avançar en la transparència s’inclouen mesures com l’adhesió al Codi de Bon Govern de la FEMP, noves fórmules com la Cimera d’Alcaldes, el Debat sobre l’Estat de la Província, les juntes de govern Itinerants, la supressió de polítics en les meses de contractació, la creació del primer Reglament d’Organització, la implantació de la seu electrònica i l’App mòbil, la retransmissió en directe dels plens, la publicació dels sous, currículum i informació fiscal dels diputats, el Reglament de Participació Ciutadana, l’obertura de les meses de contractació als grups de l’oposició i la seva retransmissió en directe via streaming, la publicació en línia de tota la informació econòmica-financera en la institució i l’obertura de canals en Xarxes Socials i servei de pregunta al President a la web, i ser la primera Diputació en so ficar-se a una auditoria de transparència més de posar en marxa el Portal de Transparència quan encara no ho exigia la Llei. Com iniciatives més recents, cal destacar aquesta activació del Portal de Transparència, a més del Portal de Participació i el de Govern Obert,

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: