Mireia Mollà visita el projecte de Heineken pioner a la substitució d’anelles de plàstic

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat avui la planta de Heineken a Quart de Poblet, que estrena el projecte pioner de l’empresa de substitució de les anelles de plàstic per cartró.

Mollà, amb el director general Joan Piquer i acompanyada de la directora de Relacions Corporatives de Heineken Espanya, Carmen Ponce, el director regional de Relacions Institucionals de la companyia, Pablo Mazo, i el tinent d’alcalde de Quart de Poblet, Bartolomé Nofuentes, ha recorregut les instal·lacions, on ha pogut conèixer aquesta i altres iniciatives en matèria deconomia circular, reducció dús de plàstic i aigua, així com de la empremta de carboni. La de Quart de Poblet és la primera fàbrica de la firma a implantar la transició al cartró a nivell nacional.

El projecte comporta una inversió d’uns 7 milions d’euros i, en conjunt, quan el sistema s’estengui a les quatre plantes que té la companyia a Espanya, permetrà eliminar 51 milions d’anelles, equivalent a 300 tones de plàstic.

Mollá ha destacat que aquest projecte “s´alinea amb el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV) que ja contempla desplaçar el plàstic en aquest tipus d´envasos secundaris, per altres materials compostables o reciclables”.

La consellera de Transició Ecològica s’ha referit al paper de les empreses responsables amb els compromisos del Pacte Verd Europeu “en la creació d’ocupació de qualitat i en la reconversió del teixit productiu per fer de la Comunitat Valenciana un territori capdavanter en transició ecològica”.

Un altre dels objectius de la trobada ha estat compartir els resultats de l’acord del Projecte Albufera, subscrit entre la Generalitat i la companyia el 2017, per intervenir a la restauració del Barranc del Poyo i reforestar amb espècies autòctones la zona.

L’actuació, que ha merescut el Premi Europeu de Medi Ambient de la Fundació Biodiversitat, ha evitat els desbordaments i les avingudes d’aigua als temporals, i ha tornat a l’Albufera més de 400 milions de litres d’aigua a l’any. Una xifra que també ha permès assolir el balanç hídric a la fàbrica de Quart de Poblet, restituint al medi més quantitat d’aigua de la que necessita per a la seva activitat.

Carmen Ponce, directora de Relacions Corporatives de Heineken Espanya, ha expressat el seu convenciment sobre els beneficis de sumar la força global amb la diversitat local. “Tenim un fort compromís amb aquesta regió perquè treballem aquí des de fa gairebé 50 anys. Aquest vincle ens fa assumir la responsabilitat de créixer de manera sostenible, contribuint al progrés del territori i de les persones amb qui convivim”, ha afirmat Ponce.

“El compromís empresarial a través d’un full de ruta integral és el camí que cal seguir per conciliar l’activitat econòmica assentada al territori amb un model productiu sostenible i de valor afegit per a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat la consellera. A més, ha valorat l’aposta per la transició energètica, ja que la fàbrica i el complex d’oficines funcionen exclusivament amb electricitat renovable, que permet disminuir l’emissió de 8.398 tones de CO2.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: