Mireia Mollà reivindica l'”agenda blava” per visibilitzar l’impacte del canvi climàtic al medi marí

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha reivindicat l'”agenda blava” davant la invisibilitat de l’impacte del canvi climàtic al medi marí i la seva contribució a l’adaptació i mitigació de les conseqüències.

Mollà ha destacat el treball del departament autonòmic que ha impulsat un decret de protecció de la posidònia, ha inclòs per primera vegada a la història una partida pressupostària específica per al medi marí i crearà un Servei de Vigilància Marina que estarà operatiu el proper estiu.

La consellera ha participat en una taula rodona emmarcada al seminari ‘El carboni blau al cor d’un clima saludable’, organitzat pel Centre de Cooperació de la Mediterrània a Màlaga, juntament amb el conseller de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, i directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Junta d’Andalusia, María López.

“La protecció marina necessita polítiques actives destinades a esmenar les accions del passat, assumir les responsabilitats conjuntes i obrir una font d’oportunitat”, ha assenyalat la titular de Transició Ecològica, en referència a la pèrdua de l’1% anual de la posidònia, una fanerògama endèmica de la Mediterrània amb una gran capacitat de captura de CO2 i alliberament d’oxigen.

Mireia Mollà ha valorat les aliances territorials com l’establerta entre la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, tot i que ha advocat per sumar aliats en una escala supraestatal que s’ha de veure reflectit també en les inversions: “Necessitem inversions a escala global en ciència del coneixement, diagnòstic , avaluació i polítiques actives”.

En aquest sentit, s‟ha referit a la font d‟oportunitat que planteja l‟economia blava en matèria d‟ocupació, que ha de respondre al xoc entre la transició ecològica necessària i la pressió de l‟activitat econòmica sobre el medi marí.

Una transició inajornable a “una de les zones que patirà amb més virulència els efectes del canvi climàtic”, en paraules de la consellera, que ha fet una crida a assumir la responsabilitat de la interacció ia col·laborar per ser part de la solució.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: