Mireia Mollà anuncia inversions mediambientals a totes les depuradores d’Elx

La consellera d´Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat aquest matí l´Estació Depuradora d´Aigües Residuals (EDAR) d´Algorós i ha avançat que totes les plantes d´Elx inclouen inversions de caràcter mediambiental.

Mollà ha fet aquest anunci després de recórrer les instal·lacions d’Algorós juntament amb els tècnics de les empreses contractistes interessades en la reforma integral de la instal·lació. En total, equips de 10 firmes i consultores s’han desplaçat fins a l’estació il·licitana per conèixer els detalls de la renovació de la instal·lació regeneradora d’aigua més gran d’Elx.

La visita guiada ha servit perquè les empreses poguessin plantejar als responsables de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR) tots els dubtes i suggeriments de cara a la licitació del projecte constructiu de la nova EDAR, el termini màxim de presentació del qual finalitza el proper 28 de desembre i té un pressupost de 360.000 euros per confeccionar el projecte en menys d´un any.

La consellera de Transició Ecològica ha assenyalat que la visita tècnica “servirà perquè aquestes empreses analitzin detalladament la depuradora, perquè és en aquest mateix lloc on es realitza la reforma, i puguin observar quins són els extrems que s’han d’abordar”. per presentar les ofertes”.

A més, Mireia Molla ha volgut destacar l’important esforç dut a terme de manera conjunta entre la Generalitat Valenciana i l’EPSAR “ja que es tracta d’una reforma històrica, que comporta una inversió molt important, i que el municipi d’Elx espera veure acabat a un curt espai de temps”.

Tal com es va presentar el mes de juliol passat a l’Ajuntament d’Elx, la renovació total de l’EDAR d’Algorós tindrà un import total estimat de 50 milions d’euros, permetrà la total reutilització d’aigua, vetllarà per la seva integració paisatgística, presentarà un important valor arquitectònic i promocionarà la sostenibilitat mediambiental gràcies a la instal·lació de 9.000 metres quadrats de plaques solars.

Sobre això, la consellera, que també va estar acompanyada de l’alcalde d’Elx, Carlos González, la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, el regidor de pedanies, Vicente Alberola, i el gerent d’EPSAR, Juan Ángel Conca, va anunciar la inversió prevista a les altres dues plantes depuradores del municipi: Elx Arenales i Elche Carrizales. Així, la primera rebrà una inversió propera als 400.000 euros per instal·lar més de 1.500 metres quadrats de plaques solars, alhora que l’estació de Carrizales comptarà amb una instal·lació que cobrirà el 100% de les seves necessitats energètiques, és a dir, una instal·lació de 450 metres quadrats amb un pressupost superior als 100.000 euros.

Mollà ha assegurat que les tres depuradores d’Elx rebran una inversió pública molt important durant els propers anys que els permetrà autoabastir el municipi gairebé al 100%.

Aquestes inversions se sumen a altres obres previstes per EPSAR, com és el cas de la nova EDAR d’Oriola Costa, el període de presentació d’ofertes de la qual justament finalitza avui i l’import estimat de la qual és de 6,6 milions d’euros, als quals se sumaran en un futur les noves EDAR d’Oriola Casco, Almoradí o el projecte de reforma integral del sistema de depuració a la ciutat d’Alacant, que reconvertirà les EDAR de Racó de Lleó i la Muntanya Orgègia en estacions regeneradores d’aigua per al seu aprofitament agrícola.

Informació i Foto:Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: