Economia anticipa les ajudes del 2022 per valor de 43 milions per a la millora de la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria anticipada, per a l’exercici 2022, de les ajudes per millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana, de diversos sectors. El total de les ajudes és de 43 milions.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que dins de la cinquena fase d’implantació del Sector Estratègic de la Indústria Valenciana, “hem anticipat al màxim possible aquests ajuts per donar suport a les empreses dels nostres sectors més estratègics en la recuperació econòmica, i en la modernització, a través de la renovació de la maquinària, la millora de l’eficiència energètica o la innovació, perquè així guanyin en qualitat i diferenciació de producte i en general en una competitivitat més gran”.

La secretària autonòmica d’economia, Rebeca Torró, ha destacat que “la convocatòria anticipada visualitza l’aposta de la Generalitat pels sectors productius de la Comunitat Valenciana. L’augment, novament, del pressupost -fins a 43 milions d’euros- permetrà que la indústria valenciana segueixi millorant la competitivitat. Aquest any es publica amb prou temps perquè els empresaris puguin planificar les inversions”.

Les ajudes es convoquen en règim de concurrència competitiva i van destinades a les pimes de la Comunitat Valenciana vinculades als sectors següents: sector de l’automoció, sector espacial i sector de l’aeronàutica; sectors de la biotecnologia, la producció audiovisual, la producció de videojocs, animació i realitat augmentada i virtual; indústria del cuir i del calçat; sectors de la ceràmica, del vidre i dels materials de construcció no metàl·lics; sector de la fabricació d’envasos i embalatges; sector de la joguina; sectors de fabricació de fusta, mobles i aparells d’il·luminació; sectors del marbre, la pedra natural i els àrids; sector metall-mecànic; sectors del paper i les arts gràfiques; sector del plàstic; indústria química; sector tèxtil i sector de la valorització de materials.

Despeses subvencionables

Entre les despeses subvencionables hi ha els costos externs d’adquisició de maquinària, aparells, equips i altres actius materials directament vinculats a la producció, a condició que siguin necessaris per a la implantació, la millora o la modernització de les línies de producció.

També podran rebre ajuda els costos de millores en maquinària, aparells, equips i altres actius materials preexistents, i que suposin un avenç substancial en l’eficiència energètica, la capacitat productiva, la seguretat industrial de l’empresa o la seguretat laboral de les persones treballadores.

A més, són subvencionables els costos externs d’adquisició, disseny a mida, implantació o posada en funcionament d’actius immaterials, com ara patents, marques, models d’utilitat i llicències de fabricació, dissenys industrials o de producte, així com el programari, les aplicacions o els desenvolupaments i les innovacions industrials realitzades per tercers per a l’empresa beneficiària, sempre que estiguin vinculats directament a la producció industrial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: