Mínguez: “Les obres de construcció del centre de salut d’Oliva suposaran una inversió de 4 milions d’euros”

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat el projecte de construcció del nou centre de salut San Francesc d’Oliva, les obres del qual, segons ha assenyalat, “estan previstes que s’iniciïn a finals d’abril i la seva inversió és de quasi 4 milions d’euros”.

El conseller de Sanitat ha estat acompanyat durant la presentació del projecte per l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaume Peris, directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García Layunta i directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona.

Durant l’acte, Mínguez ha destacat la importància que té per a la població d’Oliva posar en marxa aquest nou centre sanitari. “Es tracta d´un edifici nou, modern i ampli, que comptarà amb tots els recursos necessaris per poder respondre a les necessitats sanitàries actuals i futures d´aquesta localitat”.

El nou centre sanitari Sant Francesc d’Oliva es construirà en una superfície de 2.000 metres quadrats, de manera que una vegada entri en funcionament substituirà l’actual consultori auxiliar del municipi. El termini dexecució de les obres previst és de 15 mesos.

Segons ha explicat el conseller, “aquest centre comptarà amb més serveis i equipament del que estava previst inicialment, per la qual cosa garantirà que la ciutadania d’Oliva rebi la millor atenció sanitària. A més a més, en aquest mateix edifici es reservarà un espai per poder ubicar la base de l’ambulància del SAMU”.

En concret, el centre de salut tindrà una àrea de medicina de família amb 6 consultes de medicina i 6 d’infermeria, una àrea de pediatria amb 2 consultes de pediatre i 1 d’infermeria pediàtrica, una àrea d’extraccions i tractament, àrea de treball social i una àrea datenció a la dona.

Pel que fa a la base SAMU, que es troba actualment al centre de salut ubicat al carrer Historiador Bernardino Llorca, es traslladarà al nou centre de salut un cop finalitzin les obres. En aquest espai s’ubicarà tot allò necessari per al personal d’emergències, com és la sala de treball, vestuaris, cuina, menjador, dormitoris i magatzem.

D’aquesta manera, quan entri en funcionament el nou centre de salut, gairebé la meitat de la població d’Oliva tindrà assignat el nou centre de salut Sant Francesc i l’altra meitat seran atesos al centre sanitari d’Historiador Bernardino Llorca.

5,4 milions per a infraestructures

Al departament de salut de Gandia s’han invertit més de 5,4 milions d’euros destinats a la millora de les infraestructures sanitàries. En concret, 5 milions d’euros s’han destinat a obres per millorar serveis assistencials al nou Hospital de Gandia, com són les noves sales blanques del Servei de Farmàcia, un nou quiròfan, l’ampliació de l’àrea de Cirurgia Major Ambulatòria o les obres de adequació de les instal·lacions per a la posada en marxa de l’accelerador lineal.

Així mateix, a Atenció Primària s’ha invertit gairebé mig milió d’euros per a la reforma i el condicionament de centres de salut i consultoris.

A més, Sanitat està duent a terme la millora de l’equipament d’alta tecnologia a l’Hospital de Gandia i s’han adquirit nous equips valorats en 4 milions d’euros gràcies al Pla Inveat en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

De fet, l’Hospital de Gandia comptarà amb un accelerador lineal que permetrà fer radioteràpia a pacients oncològics, que evitarà que s’hagin de desplaçar a l’Hospital Clínic per fer aquestes proves diagnòstiques. Actualment s’estan duent a terme les obres per adequar les instal·lacions.

A més, l’hospital també comptarà amb dues noves ressonàncies magnètiques, que ja estan instal·lades, i un TAC de planificació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: