Mínguez: “L´ampliació de l´Hospital Clínic de València materialitza una reivindicació històrica de la ciutadania i els professionals”

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha anunciat que “ja s´està treballant en la redacció del projecte i la direcció d´obra de la fase 3 (actual edifici de Consultes Externes) de l´ampliació de l´Hospital Clínic de València per a sortir a licitació abans de l’estiu amb un pressupost de 3.320.956,35 euros”. El pressupost aproximat de la licitació de lobra de la fase 3 seria de 57.320.956,35 euros.

De la mateixa manera ha destacat que “les obres de les fases 1 i 2 avancen a bon ritme. S’està materialitzant així una reivindicació històrica de la ciutadania i dels professionals”.

Miguel Mínguez ha visitat avui les obres de les futures consultes externes i del nou edifici d’hospitalització, una actuació que ha comptat amb una inversió de 29.932.136,02 euros per a les noves consultes externes més 65.875.000 euros per al nou edifici d’hospitalització de vuit plantes ubicat al carrer Menéndez i Pelayo. Durant l’acte, Mínguez ha visitat també el nou equip Gamma knife Sprit, recentment instal·lat.

L’ampliació de l’Hospital Clínic de València es va iniciar amb la compra el desembre de 2017 de l’edifici de l’antiga Escola d’Enginyeria Agrícola (EUITA) a la Universitat Politècnica de València amb un pressupost de 14,5 milions d’euros. L´ampliació està planificada en 4 fases.

Actualment s’estan executant la fase 1 i 2. La fase 3, la redacció del projecte i direcció d’obra de la qual sortirà a licitació en els propers mesos, consistirà en l’enderrocament i la construcció d’un nou edifici a l’actual de consultes externes (carrer Gómez Ferrer ). Finalment, la fase 4 consistirà en la reforma i modernització de l’actual pavelló B i C. En finalitzar tota l’ampliació, l’hospital comptarà amb 491 habitacions (davant les 289 actuals), fet que suposarà al voltant de 966 llits (davant els 495 actuals).

La reforma de l´EUITA i el nou edifici d´hospitalització suposarà 11.700 metres quadrats i 23.424 metres quadrats més respectivament. A això s’hi afegiran els 12.000 metres més de la tercera fase consistent a l’edifici del carrer Gómez Ferrer. Es passarà doncs d’una superfície de 78.400 metres quadrats a 125.000 metres.

109 consultes externes amb un pati anglès

Amb un pressupost de 29.932.136,02 euros, aquestes instal·lacions s’han construït sobre l’antiga Escola d’Enginyeria Tècnica Agrícola i ha conservat l’estructura de l’edifici central, protegit pel seu interès patrimonial, que té una alçada de 4 plantes. Envoltant aquest, s’han projectat dos edificis de menor altura, amb soterrani, semisoterrani i planta baixa, i patis d’estil anglès que proporcionaran llum natural a les instal·lacions.

Aquest edifici albergarà 109 consultes externes (de les 106 actuals), 82 llocs de l’hospital de dia (dels 41 actuals), 65 espais per a tècniques (de les 26 actuals). A més, comptarà amb una cafeteria amb un saló d’actes, aules de formació i docència, un nou SAIP, una nova Unitat de treball social i la Unitat de documentació clínica i admissió.

Per part seva, el pressupost per al pla de muntatge de les consultes externes ascendeix a 4.042.258 euros per a l’exercici 2023 ia 11.143.311 euros per a l’exercici 2024, quan entri en funcionament.

Nou edifici d’hospitalització amb vuit alçades

Paral·lelament, s’està duent a terme la fase 1, consistent en la construcció d’un nou edifici d’hospitalització de vuit alçades. Aquest nou edifici suposa una inversió de 65.875.000 euros i consta de dos soterranis, planta baixa i vuit alçades, amb un total de 23.424 metres quadrats.

El nou edifici es connectarà a totes les plantes amb l’edifici a construir en una tercera fase, també destinat a hospitalització (carrer Gómez Ferrer), que substituirà l’actual de consultes externes.

Alhora, es connectarà amb tots els nivells de l’edifici de consultes externes. Aquestes connexions permetran la relació amb els edificis existents de la resta de lhospital que es mantenen.

Albergarà principalment sales d’hospitalització amb 181 habitacions i 28 llits de cures intensives. S’ubicaran els serveis de farmàcia, rehabilitació, radiodiagnòstic, cures intensives, hematologia, nefrologia, medicina interna-infeccioses, oncologia i pneumologia.

Nova Gamma Knife Sprit

L’Hospital compta des d’aquest mes de març amb una Unitat de Gamma Knife Esprit, un equip d’alta tecnologia indicat en el tractament de patologia cerebral com a tumors cerebrals (benignes i malignes, metàstasis cerebrals, meningiomes, neurinomes de l’acústic), malformacions arteriovenoses , trastorns funcionals (neuràlgia del trigemí) o alteracions del moviment (tremolor Pàrkinson). Ha comptat amb una inversió d’uns 3 milions d’euros fruit de conveni amb la fundació Amancio Ortega, més 576.764,77 euros per a l’obra.

L’adquisició d’aquest equipament suposarà que al voltant de 500 pacients cada any de tota la Comunitat Valenciana puguin ser tractats amb aquesta tecnologia. L’equip està sent objecte dels mesuraments previs necessaris abans d’entrar en funcionament.

Es tracta de la tecnologia més avançada del mercat per a la realització de Radiocirurgia. L’equip destaca per la seva elevada precisió mecànica i radiològica i està dissenyada per a més protecció i confort per als pacients.

És la tercera màquina d’aquestes característiques que s’instal·la a Espanya i la primera a la Comunitat Valenciana. A nivell mundial, només 350 centres disposen d’aquesta avançada tecnologia.

La instal·lació de la Gamma Knife és la darrera de les incorporacions tecnològiques que, després de la donació de la Fundació d’Amancio Ortega, es realitza al Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Clínic Universitari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: