El Museu de les Ciències celebra el concert ‘Harmonia Quàntica’ que uneix música i ciència

L’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències acull el proper 4 d’abril a partir de les 19 hores el concert ‘Harmonia Quàntica 2023: La música del bosó de Higgs’, organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Institut de Física Corpuscular de València (IFIC) i el Conservatori Joaquín Rodrigo de València.

Aquesta proposta té com a objectiu reunir aquests dos mons, diferents però paral·lels, i crear un fòrum on la ciència serveixi d’inspiració a les arts.

Aquesta activitat neix de la trobada entre el personal científic de l’Institut de Física Corpuscular i els estudiants de composició del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo. En aquesta reunió, es va abordar el bosó de Higgs, l’única partícula elemental descoberta des de començament del segle XXI i que va ser identificada el 2012.

D’aquella trobada en van sorgir quatre peces musicals, que són les que es podran escoltar al Museu de les Ciències. Totes quatre, cadascuna a la seva manera, tracten de traduir a música aquesta història de descobriment, de com desvetllem el mecanisme que fa funcionar a la natura.

Com en edicions anteriors, l’esdeveniment començarà amb una breu xerrada de divulgació que explicarà perquè el bosó de Higgs és important i com va ser descobert, i després s’interpretaran les quatre obres. Abans de cadascuna el compositor o compositora ens guiarà a través de la seva música, explicant com ha convertit els conceptes científics en material musical.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: