Miguel Mínguez: “L’ampliació del Centre de Salut Integrat de la Vall d’Uixó ha permès obrir 24 noves consultes i incorporar Salut Mental”

L’ampliació del Centre de Salut Integrat de la Vall d’Uixó ha suposat gairebé duplicar la seva superfície, obrir 24 noves consultes i incorporar Salut Mental a la cartera de serveis, segons ha destacat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, a visita al centre sanitari.

La nova edificació, que ha entrat en funcionament aquesta setmana, s’ha construït sobre el solar de les antigues dependències de la Tresoreria de la Seguretat Social, que estaven adossades a l’antic centre i que es van cedir a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La millora ha costat 2 milions d’euros i ha suposat ampliar en 1.400 metres quadrats les instal·lacions, fins a assolir una superfície total de 3.000 metres cudrats.

En aquest sentit, Miguel Mínguez ha destacat que “significa un increment al doble de l’assistència sanitària proporcionada pel propi centre, un increment al doble de la superfície construïda, fet que suposa un impacte important probablement a l’estat de salut de la població de la Vall d’Uixó”.

Així, després de l’ampliació, el programa assistencial del centre es compon de Punt d’Atenció Continuada amb quatre consultes d’urgències i dos boxs; àrea de Rehabilitació amb tres consultes, un gimnàs i dos boxes; àrea de Pediatria amb sis consultes; 23 consultes de Medicina de Família i Infermeria; 4 consultes d’atenció especialitzada; Àrea Maternal amb dues consultes i un gimnàs propi; consulta d’Odontologia preventiva; sala d’Extraccions; sala d’electrocardiograma; Radiologia i Salut Mental.

Reforma de ledifici originari per valor de mig milió deuros

A més de l’ampliació ja empresa, també està en marxa la reforma de les dependències anteriors a l’ampliació. En aquesta altra fase, “en què s’invertiran gairebé 500.000 euros”, segons ha detallat Mínguez, s’actuarà sobre una superfície de 1.600 metres quadrats.

Tal com ha indicat el conseller de Sanitat, “s’estima que d’aquí aproximadament 6 o 7 mesos estarà finalitzada l’obra i, aleshores, el centre s’haurà renovat completament sense interferir en el servei assistencial”.

Així mateix, ha afegit que “el nostre compromís és millorar l´atenció sanitària de la ciutadania i amb aquest projecte complim amb el nostre compromís d´oferir a la població de la Vall d´Uixó millors recursos assistencials i de més qualitat. De fet, aquesta és una ampliació reivindicada durant molt de temps, i avui ja tenim l’honor de posar-la a punt en aquests moments”.

Dotacions d’alta tecnologia

Durant la visita, el titular de Sanitat també s’ha referit a les dotacions d’alta tecnologia que rebrà el Departament de Salut de la Plana a través del Pla d’Inversions en Equips d’Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

En aquest sentit, Miguel Mínguez ha informat que ja s’ha adjudicat per un valor de gairebé 574.000 euros un equip de ressonància magnètica i ha afegit que les obres per instal·lar-lo a l’Hospital de la Plana començaran després de l’estiu.

Més personal a tots els nivells assistencials

Miguel Mínguez també ha destacat que el Departament compta amb més personal a tots els nivells assistencials. De fet, s’han creat 211 places noves estructurals en el marc del Pla que preveu incrementar fins a 6.000 places de nova creació per a tota la Comunitat Valenciana.

Finalment, el titular de Sanitat ha recordat que s’han invertit al Departament un total de 15 milions d’euros des del 2015. Així, l’any passat es van fer servir 5,6 milions d’euros en l’ampliació de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de La Plana, que va permetre al centre sanitari doblar la capacitat de llits per a pacients crítics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: