Miguel Mínguez anuncia que les obres per ampliar l’Hospital Vega Baja començaran abans de final d’any amb un pressupost de 70 milions d’euros

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat aquest dimarts les obres d’ampliació de l’Hospital Vega Baja d’Oriola, que suposen una inversió de 70 milions d’euros i que permetran una millora de l’atenció sanitària per a la població d’Oriola. Es preveu que l?actuació comenci abans de final d?any, segons ha anunciat el conseller.

La setmana passada es va publicar a la Plataforma de Contractació la licitació de les obres per valor de 69,4 milions d’euros. A aquest pressupost s’hi afegeixen els 758.170 euros de la redacció del projecte i de la direcció d’obra, que completen la inversió total d’aquest projecte.

Durant la presentació, el conseller de Sanitat ha destacat la importància d‟aquestes obres per a la població d‟Oriola. Segons ha explicat Miguel Mínguez “les obres dʻampliació augmentaran la capacitat i superfície dʻaquest hospital en un 40% més, la qual cosa ens permetrà millorar els serveis assistencials”. A més, aquesta ampliació permetrà incrementar també la capacitat d’hospitalització en 52 llits, ha afegit.

L’actual edifici de l’Hospital Vega Baja té una superfície construïda de 36.300 metres quadrats, i després de les obres d’ampliació serà un centre hospitalari amb més de 50.000 metres quadrats de superfície en total, és a dir, la superfície s’amplia a 14.696 metres quadrats més.

Dues noves edificacions

En aquest sentit, les obres contemplen la construcció de dos nous edificis que es connectaran a l’actual centre hospitalari. Segons ha explicat el conseller de Sanitat, “un dels objectius principals dʻaquesta ampliació és crear espais nous per potenciar i millorar els serveis dʻatenció ambulatòria dʻaquest hospital”.

Per això, les noves edificacions acolliran serveis com les consultes externes, l’hospital de dia o la cirurgia ambulatòria, entre d’altres. A més, això permet alliberar espai per augmentar la capacitat d’hospitalització”.

En concret, la nova edificació ubicada a la planta nord comptarà amb planta baixa i dues alçades, i albergarà les consultes externes, l’Hospital de Dia, Salut Mental i la centralització de les instal·lacions elèctriques i d’aigua.

D’altra banda, l’edificació ubicada al sud tindrà una planta baixa i una alçada. En aquest edifici s’ubicaran les unitats de cirurgia més gran i menor ambulatòria, àrea d’endoscòpies i àrea d’hemodiàlisi. Aquest edifici s’ha ubicat proper al bloc quirúrgic, UCMA i UCI, de manera que es trobi proper als recursos assistencials amb què requereix una major relació espacial.

Així mateix, el projecte contempla també una plataforma a la planta baixa que connecti i faciliti els accessos exteriors als diferents edificis. A més, es reorganitzarà la parcel·la per optimitzar la zona daparcament.

Assistència garantida durant les obres

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha assenyalat que “les obres es realitzaran sense interrompre el funcionament normal del centre, de manera que qualsevol ciutadà que requereixi atenció sanitària durant el període que durin les obres la tindrà garantida amb plena normalitat” . Sestima que la durada de les obres serà duns 30 mesos.

En una primera fase es farà la rampa temporal per als vehicles d’urgències, l’adequació del nou heliport, les noves zones d’aparcament i la demolició de les construccions existents. Així mateix, a la següent fase es durà a terme la construcció de l’edificació situada al nord, el primer tram de la plataforma i les connexions amb l’edifici existent.

Més endavant es construirà l’edificació sud, la resta de la plataforma i les connexions amb l’edifici actual. Finalment, es realitzarà la urbanització de la parcel·la, la tanca perimetral i l’accés d’usuaris i personal.

Ampliació del CSI Oriola Costa i Guardamar del Segura

D’altra banda, el conseller de Sanitat ha anunciat que al setembre ja sortiran a licitació la redacció del projecte i la direcció d’obra dels projectes d’ampliació del centre de salut Oriola Costa i del centre sanitari integrat de Guardamar del Segura.

En aquest sentit, ha assenyalat que “des de Sanitat s´està duent a terme un important esforç i s´estan agilitzant al màxim les obres de millora de les infraestructures sanitàries, perquè tots els ciutadans independentment d´on resideixin, rebin la millor atenció sanitària”.

Les obres d?ampliació del centre de salut Oriola Costa suposaran una inversió de 3,3 milions d?euros i consistiran en una ampliació del centre en 1.600 metres quadrats. Aquest augment de la capacitat del centre permetrà doblar les consultes de medicina familiar i infermeria, així com afegir una nova consulta de pediatria. D’altra banda, s’ampliaran els punts d’informació de recepció i es crearan nous serveis com una àrea d’atenció a la dona i noves consultes per al Punt d’Atenció Continuada.

D’altra banda, les obres que es faran al Centre Sanitari Integrat de Guardamar del Segura, la inversió de les quals ascendirà a 2 milions d’euros, suposaran una ampliació del centre en 945 metres quadrats més. Gràcies a aquestes obres es vol reorganitzar i modificar les entrades al centre sanitari.

A més, es crearan 5 consultes de medicina de família i 2 d’infermeria; i en pediatria, se’n crearà una de pediatria i una altra d’infermeria pediàtrica. Així mateix, el projecte incorpora una àrea de rehabilitació, àrea d’atenció a la dona i dues consultes noves per al Punt d’Atenció Continuada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: