La Generalitat treballa amb l’Ajuntament de Castelló i l’Autoritat Portuària per desenvolupar el sol industrial del port i atraure inversions

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està treballant amb l’Ajuntament de Castelló i l’Autoritat Portuària per articular fórmules urbanístiques capaces de desenvolupar el sòl industrial del port contemplat al Pla General d’Ordenació Urbana de Castelló i convertir aquesta zona logística en un focus d’atracció d’inversions i ocupació.

Amb aquest objectiu, el director general d’Urbanisme, Vicent García Nebot, ha mantingut una reunió amb el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, i el president de l’Autoritat Portuària, Rafael Simó, a la qual també hi han assistit directora territorial de Presidència, Eva Redondo, i tècnics municipals.

En aquesta trobada s’ha abordat la necessitat d’iniciar la tramitació el més aviat possible per fer realitat aquest desenvolupament de les zones previstes en el planejament. Així mateix, la Conselleria s’ha posat a disposició de les parts afectades per facilitar i agilitzar el procediment necessari i s’ha posat com a exemple l’èxit d’Espais Econòmics Empresarials, societat participada al 50% per la Generalitat i l’Estat mitjançant SEPIDES.

Segons ha explicat el director general d’Urbanisme, “no podem perdre ni un segon perquè les inversions que vénen a la Comunitat Valenciana en els darrers mesos són molt importants i hem de ser capaços de canalitzar-les immediatament”.

En aquest sentit, García Nebot ha afegit que “hi ha la voluntat de totes les parts, per la qual cosa estem en condicions de començar a treballar i fer realitat aquesta àrea logística que necessita PortCastelló”.

Així mateix, ha afirmat que “disposem de tots els instruments dʻagilització i eficiència urbanística que aporta aquest urbanisme productiu, que des de la Generalitat estem impulsant, i ha quedat demostrat que amb fórmules com Espais Econòmics Empresarials, podem atraure grans inversions i situar la Comunitat Valenciana a la cúspide del creixement econòmic i empresarial”.

Finalment, el director general d’Urbanisme ha indicat que “és hora dʻadoptar solucions de tramitació i de materialitzar el projecte de PortCastelló”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: