Miguel Mínguez anuncia la licitació de l’equipament del centre Roís de Corella de Gandia i l’avançament del final de les obres

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública licitarà ben aviat l’equipament de l’espai sanitari Roís de Corella de Gandia. Així ho ha anunciat avui el conseller, Miguel Mínguez, a la visita a la ciutat.

Mínguez també ha traslladat que, d’acord amb les previsions que maneja l’empresa constructora, la fianalització de les obres es podria avançar a l’última setmana de març, dos mesos abans del programat inicialment.

Pel que fa a la propera licitació de l’equipament del complex sanitari, pujarà a un import total de 1.350.000 euros. Aquest muntant inclou tant l’equipament clínic com el mobiliari i les instal·lacions audiovisuals. En concret, per a l’equipament clínic, el cost és de 500.000 euros; per al mobiliari, 800.000 euros; i per a l’equipament audiovisual, 50.000 euros.

Entre l’equipament clínic s’inclou la dotació per fer intervencions de cirurgia menor, així com les instal·lacions per al gimnàs de rehabilitació i el gimnàs de preparació al part, entre d’altres.

Mínguez ha destacat que “aquest nou espai sanitari dotarà de més recursos assistencials a la ciutat de Gandia, amb una dotació extraordinàriament completa: un centre de salut integrat amb més especialitats com a Salut Mental i un edifici específic destinat a Salut Pública, que albergarà, a més , una casa del pacient, destinada a associacions sociosanitàries de la comarca i una escola de salut”.

Completarà el nou espai sanitari La Plaça de la Salut, una zona verda i parc que servirà per integrar el complex amb la ciutat. Les obres d‟aquest nou espai sanitari han suposat una inversió total de 15,3 milions d‟euros.

El titular de Sanitat ha agraït tant a l’ajuntament com a la ciutadania de Gandia la col·laboració en el projecte, “en què han participat no només des del punt de vista de les infraestructures sinó també funcional, incorporant idees i canvis”.

Amb una superfície construïda de 6.935 metres quadrats, el Centre de Salut Integrat disposarà, entre d’altres, àrees de Medicina de Família, Pediatria, Atenció Continuada, Salut Sexual i Reproductiva, a més de la Unitat d’Atenció a la Dona (amb consultes de llevadora i gimnàs de preparació al part), i la unitat de Cirurgia Menor.

Per part seva, l’àrea de Salut Mental disposarà d’Hospital de Dia, així com unitats de Salut Mental Infantil i d’Adults i Unitat de Rehabilitació Integral Ambulatòria, d’atenció al dany cerebral adquirit i malalties neurodegeneratives.

També s’hi ubicarà aquí la Unitat de Conductes Addictives, així com consultes d’espacialitats hospitalàries. Tot això contribuirà a descongestionar el centre de salut de Beniopa ia millorar i aproximar lassistència sanitària a la població daquesta zona.

Pel que fa al Centre de Salut Pública, que inclou les unitats de Promoció de la Salut, Salut Laboral, Sanitat Ambiental, Epidemiologia i Seguretat Alimentària, es traslladarà íntegrament a les noves dependències a Roís de Corella i ocuparan una superfície construïda de 2.250 metres quadrats.

Sales blanques

Així mateix, el titular de Sanitat ha visitat a l’hospital Francesc de Borja les acabades d’estrenar sales blanques del servei de Farmàcia, en què Conselleria ha invertit al voltant de 660.000 euros. Es tracta d’un espai especialment dissenyat per mantenir baixos nivells de contaminació i condicions ambientals òptimes per acollir processos de producció farmacològics i nutricionals que necessiten atmosferes absolutament exemptes de partícules garantitzant la seguretat i la qualitat.

Així, donen cabuda a les instal·lacions de farmacotècnia, on es preparen les fórmules magistrals i preparats oficinals, tant per a pacients hospitalitzats com per als de tota l’àrea de salut.

Les sales blanques de l’hospital de Gandia són les segones més grans de la Comunitat Valenciana per darrere de les de l’Hospital La Fe de València, i compleixen amb els criteris més exigents en matèria de manipulació de medicaments equiparant-se a les de més nivell de qualitat europea .

Tota l’àrea està dotada d’aire filtrat, de qualitat molt alta segons l’exigència del treball, i un complex sistema de pressions diferencials perquè els fluxos d’aire s’adeqüin a les necessitats. A l’interior es troben instal·lades cabines de flux laminar segons el seu ús: productes estèrils, productes estèrils perillosos o productes perillosos no estèrils.

En aquestes instal·lacions fan les seves funcions els equips de farmacèutics especialistes, infermeres i tècnics de farmàcia que conformen les Unitats de Teràpia Estèril, Nutrició Artificial i Farmacotècnia del Servei de Farmàcia Hospitalària del Departament de Salut de Gandia.

Pla INVEAT i creació de places

Per acabar, el titular de Sanitat s’ha referit a les dotacions d’alta tecnologia que rebrà aquest centre sanitari a través del Pla INVEAT. En concret, aquest centre rebrà un accelerador lineal que evitarà el desplaçament de pacients des de Gandia a l’hospital Clínic de València; així com dues ressonàncies magnètiques, una de les quals substituirà l’actual i la instal·lació de la qual està prevista per a finals d’any. Aquests equips suposaran una inversió de gairebé 9 milions dʻeuros.

Així mateix, el Conseller ha destacat el nombre de places estructurals que formen part de les més de 5.000 que ha creat la Conselleria i que en aquest departament pugen a un total de 247 (174 per a l’hospital, 70 per a Atenció Primària i 3 de Salut pública).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: