Metrovalència realitza un simulacre d’incendi d’una unitat de tren al túnel de la Línia 1 a Burjassot

Metrovalencia ha realitzat aquesta matinada un simulacre d’incendi d’una unitat al túnel de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castelló) entre les estacions de Burjassot i Empalme amb l’objectiu d’avaluar la capacitat de resposta en cas d’emergència, comprovar-ne els elements contra incendis i d’evacuació de les instal·lacions del nou tram, els procediments del Pla d’autoprotecció i la coordinació correcta entre organismes i entitats.

Al simulacre, realitzat a la nit en finalitzar l’horari comercial i no causar molèsties a les persones usuàries, hi han assistit la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Anaïs Menguzzato, i el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, José Miguel Monteagudo Hernández.

A l’exercici, organitzat per la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de l’empresa pública, ha participat personal de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, entre els quals hi havia un maquinista, un tècnic de línia, un tècnic del Lloc de Comandament, un tècnic de Telemando, el Servei d’Informació d’Atenció al Client, un regulador, un coordinador de Seguretat i Reforç, la Unitat de Seguretat i Protecció Civil i la Brigada de Línia Aèria (LAE).

A més, també hi han participat vigilants de seguretat, ‘112 Comunitat Valenciana’, Bombers del Consorci Provincial de València, Bombers de l’Ajuntament de València, Policia de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia de la Generalitat Valenciana, Policia Local de Burjassot, Cos Nacional de Policia de Burjassot, Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Burjassot, el Servei d’Emergència Sanitari de la Generalitat i mig centenar d’alumnes de l’Institut Superior de Formació Professional Sanitària Claudio Galeno de València, que van fer el paper de viatgers i viatgeres del tren sinistrat , alguns simulant ferides o assumint la condició de Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

Incendi duna unitat

La simulació ha començat a les 00.30 hores de la matinada i s’ha escenificat que un tren procedent de Bétera destí Torrent, quan portava recorreguts uns 100 metres de tram subterrani cap a Empalme, s’ha aturat per avaria. La part del darrere de la unitat s’ha començat a omplir de fum procedent de la cabina de cua i el passatge i els detectors de fum de la unitat han advertit el maquinista.

El conductor, una vegada ha comprovat l’estat de la situació, ha trucat al Lloc de Comandament per informar de l’avaria de la unitat, de l’incendi i de la necessitat d’evacuar el passatge, iniciant així el protocol del Pla d’Autoprotecció de FGV.

El simulacre ha finalitzat cap a les 2.30 hores, amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en espera d’una anàlisi més en profunditat de l’exercici per part de cada departament implicat.

La Unitat de Seguretat i Protecció Civil de FGV organitza periòdicament visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en diferents trams de la xarxa, amb l’objectiu que el personal de l’empresa pública es familiaritzi amb les instal·lacions i els equips de seguretat en situacions de suposada emergència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: