Metrovalència ofereix autobús substitutori per als talls parcials del servei ferroviari per les obres de millora de via a les Línies 1, 2 i 3

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà servei d’autobús substitutori en aquells trajectes en què Metrovalència haurà de realitzar talls parcials del servei ferroviari a causa dels treballs de manteniment i millora de via que durant la Setmana Santa i Pasqua es duran a terme a les Línies 1, 2 i 3.

Aquest servei substitutori d’autobús només romandrà actiu durant el dia, atès que, quan hi hagi servei nocturn per ser divendres, dissabte o vigília de festa, la circulació ferroviària s’aturarà a Seminari, a la Línia 1; a L’Eliana, a la Línia 2; ia Meliana, a la Línia 3, sense continuïtat de bus.

La Generalitat invertirà en total 32,1 milions d’euros, IVA inclòs, en diverses actuacions amb l’objectiu de renovar diferents trams en superfície de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castelló), Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport), per aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

A la Línia 1, les obres previstes per a Setmana Santa obligaran a tallar el trànsit ferroviari durant el dia entre Bétera i Masies del 14 al 25 d’abril. A la Línia 2, els treballs afectaran el trajecte entre Llíria i Benaguasil 1r del 17 al 24 d’abril. A la Línia 3, les actuacions planificades comportaran la suspensió del servei entre Rafelbunyol i Albalat dels Sorells del 14 al 25 dabril.

Es recomana a les persones usuàries que s’informin del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos a la pàgina web http://www.metrovalencia.es i al telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com a @metrovalencia ia facebook/metrovalencia.fgv o l’App oficial de Metrovalencia.

A cada estació de metro hi haurà un informador que orientarà les persones usuàries de com dirigir-se a la parada d’autobús per fer transbord per continuar amb el desplaçament, atès que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels busos, no es troben a la pròpia estació del tren.

Les dates dels talls de servei, Setmana Santa i Pasqua, han estat elegides per causar les menys molèsties possibles a les persones usuàries, atès que aquests dies s’acumulen nombrosos festius i en les jornades laborables no hi ha classes en tractar-se de vacances escolars i universitàries.

Aparells de via

Amb aquesta intervenció s’actuarà sobre aparells de via (desviaments, fuites, travesses, aparells de dilatació, toperes, etcètera.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també de vianants i entre andanes.

En concret, amb les actuacions de la Línia 1 es renovaran tres desviaments, dos trams de via i un pas a nivell de vianants. Amb les de la Línia 2 es renovaran tres trencalls, un tram de via i un pas a nivell vehicular. Amb les de la Línia 3 se substituiran tretze desviaments, es milloraran dotze passos a nivell per al trànsit rodat, es renovarà de forma completa tres passos a nivell de vianants i la urbanització de dos passos de vianants més. Addicionalment, es renovaran, milloraran o repararan diversos trams de via i se substituiran les dues toperes al final de la línia a l’estació de Rafelbunyol.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front al deteriorament que pateixen aquests elements provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques.

Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini. Un cop finalitzats aquests treballs, s’obtindrà una millora substancial del servei ferroviari quant a seguretat, comoditat i puntualitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: