Metrovalència modifica des del dilluns 8 d’agost el servei de la Línia 1 amb motiu de l’inici de les obres de renovació de via entre Empalme i Bétera

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modificarà a partir de dilluns 8 d’agost el servei de la Línia 1 de Metrovalència (Bétera-Castelló) amb motiu de les obres de renovació i manteniment de via. Aquestes feines obligaran a tallar el trànsit ferroviari entre les estacions d’Empalme i Bétera fins al 31 d’agost, quan es restablirà la circulació habitual en tot el recorregut.

Davant d’aquest inici d’obres, FGV ha disposat un servei substitutori d’autobús al tram afectat que enllaçarà amb les parades del trajecte de la Línia 1 en aquesta zona.

D’aquesta manera, des de l’aparcament d’Empalme sortirà un autobús en direcció a Moncada, Seminari, Massarrojos i Rocafort, i un altre cap a Burjassot, Burjassot-Godella i Godella. Les persones usuàries que s’hagin de desplaçar fins a Bétera hauran d’agafar el primer autobús i baixar-se a Seminari, on un altre autobús els portarà fins a la destinació, l’estació terme de la Línia 1 (Bétera-Castelló).

A la mateixa Línia 1 (Castelló-Bétera) continuen els treballs que afecten des del 25 de juliol al 31 d’agost el tram Alginet-Castelló.

A la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), una vegada conclosos els treballs entre L’Eliana i Llíria i restablida la circulació ferroviària entre les dues estacions, les obres continuen entre les Carolinas-Fira i Font del Gerro fins al 21 d’agost, quan també s´oferirà el servei habitual d´agost des de l´endemà.

A Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) els talls del servei van començar el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d’agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Des de FGV es demanen disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquestes obres i es recomana a les persones usuàries que s’informin del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos a la pàgina web www .metrovalencia.es i al telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com a @metrovalencia ia facebook/metrovalencia.fgv o l’App oficial de Metrovalencia.

A cada estació de metro, FGV ha previst a disposició de les persones usuàries informadors per facilitar l’accés a les parades d’autobús i fer transbordament, atès que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no es troben a la pròpia estació del tren.

Actuacions previstes

Per executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions dʻeuros, IVA inclòs, amb lʻobjectiu de renovar diferents trams dʻaquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar l’abril d’aquest any, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per a vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front al deteriorament que pateixen aquests elements provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: