Continuen les obres de construcció d’un pump track a La Pobla del Duc

El “pump track” és una modalitat esportiva les primeres pistes de la qual es van construir a Austràlia i els Estats Units fa gairebé 25 anys, i que des de llavors s’ha expandit per tot el món.

Es tracta d´un circuit que es pot recórrer completament amb un monopatí o amb una bicicleta, que s´impulsa mitjançant la inèrcia adquirida en salts i peralts amb la pròpia habilitat del skater o ciclista.

El circuit es construeix amb safates compactades sobre les quals es disposa una capa d’aglomerat asfàltic amb una terminació de “slurry”. El seu traçat és adequat per desenvolupar els diferents esports d’inèrcia a què va destinat.

Vicent Gomar, alcalde de la Pobla del Duc, explica que «el pump track, es construeix en una zona que estava preparada pel consistori amb l’amuntegament de terres de diferents obres, amb una previsió per a la seva construcció i on s’ha aprofitat terreny disponible per construir-ho».

Les obres d’aquesta infraestructura van arrencar fa un parell de setmanes per part de l’empresa AA Aitana, sent el termini d’execució estimat de l’obra d’unes cinc, per la qual cosa es calcula que la instal·lació estarà disponible per a l’ús públic ben aviat.

El pump track, una modalitat de ciclisme que es practica en aquest tipus de circuits amb corbes peraltades i ressalts, està pensada perquè ciclistes i usuaris de patins i monopatins demostrin la seva destresa sobre rodes, que a més permetrà fer proves esportives amb els millors esportistes de aquesta especialitat.

Així mateix, l’alcalde Gomar destaca que “d’aquesta manera s’incorpora una nova disciplina a l’àmplia oferta esportiva que ofereix el municipi de la Pobla del Duc”.

Informació i Foto: Adapta Comunicación

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: