Metrovalencia llança una campanya per promoure l’ús correcte dels patinets a les seves instal·lacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha llançat una nova campanya, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, per promoure el correcte ús dels patinets en el conjunt de les instal·lacions i trens de Metrovalencia. Els originals han estat dissenyats per Santi Vicente de l’estudi ‘memosesmas’, com a part de la iniciativa ‘El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l ‘.

Per segon any consecutiu, FGV ha organitzat una convocatòria adreçada a professionals de la il·lustració gràfica i / o el còmic, membres de Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) perquè els creadors triats realitzin diferents originals, dirigits a transmetre als viatgers i viatgeres, i a la resta de persones usuàries, la necessitat de respectar les instal·lacions.

Desconnecta el patinet ‘

Segons ha explicat el mateix Santi Vicente “el concepte sobre el qual se sustenta aquesta campanya parteix d’una pregunta: ¿Quin altre tipus de conductes de respecte es produeixen en espais de característiques similars? A l’igual que els dispositius electrònics, en determinats llocs d’ús públic (com el cinema, avions, sales o teatres) perquè no molestin han de tenir l’opció i l’obligació de ser desconnectats “.

El projecte pren prestada l’analogia dels dispositius mòbils de ‘lliscar per desconnectar’ i aprofita la capacitat de plegat que solen tenir els patinets (tot i que la normativa de FGV no estableix l’obligatorietat que siguin plegables), per reforçar la idea d’acció i moviment a l’lliscar. Res millor que ‘desconnectar’ el patinet al metro, per tal de cuidar les instal·lacions i als seus usuaris i usuaris.

L’estudi memosesmas (consultar aquí), creat per l’arquitecte i il·lustrador Santi Vicente, està centrat en la generació d’idees i la seva comunicació gràfica.

A través d’aquestes habilitats i inquietuds té la sort de resoldre problemes de marques, empreses i institucions amb solucions que abasten camps com la il·lustració, el disseny o l’arquitectura efímera.

segona edició

Després Santi Vicente, les següents campanyes incloses en aquesta iniciativa que combina il·lustració i missatges de respecte seran protagonitzades per Edmon, Tania Vicedo, Núria Tamarit i Lluna Pa.

En la primera edició d’aquesta proposta, desenvolupada entre 2018 i 2019, van participar altres il·lustradors i il·lustradores com l’estudi de Juárez Casanova, Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón, conegut professionalment com Calpurnio, Pau Valls, Virginia Lorente i Mikko.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: