Metrovalencia ha desplaçat a més de 700.000 persones usuàries de l’1 al 5 de setembre durant les Falles

Metrovalencia ha desplaçat durant les Falles, celebrades aquest any de l’1 al 5 de setembre de manera excepcional, a 704.861 persones usuàries, gràcies al servei ordinari i els reforços diürns programats en les Línies 1, 2 i 3 per al cap de setmana.

El dia de major mobilitat de la setmana fallera va ser el divendres 3 de setembre, que amb 171.143 viatgers i viatgeres s’ha convertit en la jornada amb més desplaçaments de tot l’any en Metrovalencia. Després, se situen el dijous 2 de setembre, amb 149.968; el dissabte 4 de setembre, amb 149.681; el dimecres 1 de setembre, amb 124.416; i, finalment, el diumenge 5 de setembre, amb 109.653 passatgers i passatgeres.

Aquest últim dia de festes, el diumenge 5 de setembre, coincidint amb la Cremà de les Falles, es van comptabilitzar el doble de persones usuàries de les quals es desplaçaven en els diumenges d’agost i de juliol, aconseguint xifres similars a les que es registraven un diumenge previ a la pandèmia en els mesos de gener o febrer de 2019.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha valorat de manera positiva les dades de persones usuàries registrats per l’empresa pública i ha destacat que “els valencians i les valencianes han tornat a confiar en Metrovalencia per a gaudir d’unes Falles segures i amb actes més descentralitzats, localitzats en els diferents barris de València i a les ciutats de l’àrea metropolitana”.

Així mateix, Arcadi España ha posat en valor els reforços en horaris diürns programats en les Línies 1, 2 i 3 per al cap de setmana i la contractació de personal extraordinari per al metre i amb tramvia. “Davant l’augment de viatgers i viatgeres, ha estat una prioritat reforçar l’atenció a les persones usuàries per a donar un servei de qualitat i dotar a la xarxa de Metrovalencia de més personal que garantís el compliment de les mesures sanitàries vigents”, ha afegit el conseller.

Cal recordar que, a causa de la situació sanitària actual i al toc de queda decretat per la Generalitat, pel qual no podia haver-hi desplaçaments entre la 1 i les 6 hores, no es van programar circulacions nocturnes, com ha estat la tònica habitual altres anys.

Reforços diürns

Metrovalencia va programar per al dissabte dia 4 reforços diürns entre les 10 i les 22 hores en la Línia 2 fins a Paterna i Torrent Avinguda, mentre que entre les 11 i les 22 hores també va haver-hi circulacions especials en la Línia 3 d’Alboraia Peris Aragó a Quart de Poblet.

El diumenge dia 5 es van oferir reforços de 10 a 22 hores en la Línia 1 en la zona sud del seu traçat fins a Picassent. En la Línia 2, també de 10 a 22 hores, va haver-hi reforços fins a Paterna i Torrent Avinguda, mentre que en la Línia 3, d’11 a 22 hores, el servei especial va ser entre Alboraia Peris Aragó a Quart de Poblet

Quant al tramvia, els seus reforços van ser de capacitat, atès que les seves unitats van circular a doble composició per a duplicar el nombre de places disponibles per a les persones usuàries.

Reforç de personal

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va reforçar en 65 persones el seu personal d’Atenció al Client amb la finalitat d’informar a tots aquells viatgers i viatgeres que es desplaçaven per la xarxa de metro i tramvia des del dia 1 fins a la nit del 5 de setembre.

Per a això, l’empresa pública va contractar de la seva Borsa d’Ocupació d’Atenció al Client a 27 persones per a les Línies 1 i 2; 30 per a les Línies 3, 5, 7 i 9; i 8 per a les Línies 4, 6 i 8.

Amb aquest personal es van cobrir les 22 principals estacions i parades de Metrovalencia, encara que aquests informadors es van desplaçar a altres punts de la xarxa de metro i tramvia quan va ser necessari.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: