Metrovalència completa la instal·lació del nou sistema d’informació de les parades del tramvia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat el nou sistema d’informació a les persones usuàries de les línies tramviàries de Metrovalencia amb la incorporació de 18 pantalles de tecnologia TFT’s a les darreres nou parades.

Aquesta actuació completa la ja realitzada a la Línia 10, també amb tecnologia TFT’s, amb la seva posada en servei el maig del present any, i la instal·lació de 57 pantalles LED a la resta de la xarxa tramviària. La inversió conjunta ha superat el milió dʻeuros.

En primer lloc, es van començar a instal·lar de forma progressiva el 2021 els dispositius de LED a les parades de les Línies 4, 6 i 8, així com el sistema de control centralitzat al Lloc de Comandament, situat a València Sud.

Aquest nou equipament compta amb teleindicadors LED i teleindicadors TFT que informen del temps de pas, així com altres qüestions relatives al servei, com incidències, avisos o recomanacions.

Amb aquesta millora s’ha dotat totes les pantalles amb el sistema Ciberpass per a invidents, que permet sota demanda que la informació que apareix a la pantalla es pugui escoltar per facilitar l’accés d’aquests continguts a un nombre més gran de persones.

Com a part d´aquesta mateixa actuació, a l´estació de Marítim, es van substituir els teleindicadors tipus LED per pantalles de tecnologia TFT’s, que permeten difondre diferents continguts molt més amplis.

Aquest tipus de pantalles, més grans i amb més possibilitats tècniques, s’han col·locat ara per completar l’actuació a les nou parades de transbordament i més transitades, com són Empalme, Benimaclet, Vicente Andrés Estellés, Pont de Fusta, Tarongers-Ernest Lluch, La Cadena, Vicente Zaragozá, La Carrasca i Sagunt.

El sistema d’informació previst recull les dades del SAE (Sistema d’Ajuda a l’Explotació), que s’utilitza a la xarxa tramviària de Metrovalencia i possibilita notificar els horaris i les destinacions dels propers tramvies a les andanes de les estacions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: