Metrovalencia adapta la informació d’horaris i calendaris del tramvia de València per facilitar la seva identificació i comprensió

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adaptat a un codi de colors la informació d’horaris i calendaris de la xarxa del tramvia de València per facilitar la seva comprensió, de la mateixa manera que ho fes recentment a la de metro.

Tot i que la majoria de colors són coincidents en ambdues xarxes, el color utilitzat en el tramvia per als dies laborables de menys demanda (període estival, Pasqua i Nadal) és l’anyil, a fi de diferenciar els dos calendaris, atès que els períodes d’aplicació d’aquest tipus de jornades són diferents en les dues explotacions.

Aquesta modificació ja figura a la pàgina web http://www.metrovalencia.es, tant en l’apartat de “Calendari de circulació del tramvia” com en el de “Descàrrega d’horaris”, als quals s’accedeix a través de l’epígraf “Moure amb Metrovalencia” a la pestanya “Horaris”. La substitució de la informació física a les parades del tramvia s’anirà realitzant progressivament durant la primera quinzena del present mes d’agost.

Amb aquesta modificació, Metrovalencia ha simplificat la informació en identificar el servei que es presta cada dia amb un determinat color, elegits segons criteris d’accessibilitat per a aquest tipus de suports informatius. Els dies blaus corresponen amb el servei ordinari; els anyils amb el servei intermedi; verd és el color escollit per al servei de dissabtes; i vermell per diumenges i festius.

En els nous dissenys s’ha integrat igualment l’horari del servei nocturn regular dels divendres, dissabtes i vigílies de festius que presta Metrovalencia des de finals de 2018. També es destaquen els serveis de 24 hores que es planifiquen en jornades com Cap d’Any, Sant Joan o falles.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: