Mestalla, centre de distribució d’aliments a famílies necessitades de València #AMUNTWorld

El Valencia CF obre les portes del seu estadi perquè l’ONG Banc d’Acció Solidària, amb ajuda del programa de Voluntariat de CaixaBank, reparteixi, entre centenars de famílies que han sol·licitat la seva ajuda, lots d’aliments aportats pel Banc d’Aliments de València i plats ja cuinats, elaborats gràcies a la iniciativa ‘Xefs for Spain’ de l’ONG World Central Kitchen de el xef José Andrés

En l’actual context de crisi causada per la pandèmia de COVID-19, el València CF, en una iniciativa emmarcada en la campanya de compromís social ‘AMUNTWorld’, ha tancat aquesta setmana un conveni de col·laboració amb l’ONG Banc d’Acció Solidària pel que el Camp de Mestalla serà a partir de la propera setmana i durant mesos un centre de distribució d’aliments per a centenars de famílies de València, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar una necessitat primordial.

Ara més que mai, el València CF, amb el suport de la Fundació VCF i l’Agrupació de Penyes, desitja reforçar el seu compromís amb la societat valenciana amb aquest acord, pel que el Banc d’Acció Solidària organitzarà cada dues setmanes entre dues i tres dies de repartiment d’aliments a l’estadi valencianista. Al costat de el suport de l’València CF per cedir les seves instal·lacions, aquests repartiments també compten amb el suport de el Banc d’Aliments de València, que aportarà els lots d’aliments donats per nombroses empreses i particulars, de l’ONG World Central Kitchen de el xef José Andrés, dins de la iniciativa ‘Xefs for Spain’ restauradors valencians voluntaris seguiran elaborant plats cuinats per a la seva distribució també a Mestalla, i de CaixaBank i la Fundació “la Caixa”, que, a més d’haver intensificat durant aquests dies la seva habitual suport als Bancs d’Aliments , participaran amb voluntaris de “la Caixa” en aquests repartiments de Mestalla. La seu de l’Agrupació de Penyes serà el centre logístic d’aquesta nova iniciativa social, que es realitzarà en els accessos a aquest espai que recauen a l’Av. Aragó.

Les famílies inicialment beneficiàries d’aquests repartiments a Mestalla seran aquelles que ja han sol·licitat aquesta ajuda, amb documentació justificativa de la seva situació, i que aniran sent citades de manera escalonada a les instal·lacions de l’estadi valencianista per, així, poder mantenir la distància social, amb la màxima seguretat sanitària de les persones com a principal prioritat. Les persones en situació de necessitat interessades a poder rebre també aquesta ajuda han de contactar directament amb aquesta associació benèfica -una de les que reben aliments de la xarxa de Bancs d’Aliments per a la seva distribució a l’beneficiari final- a través del telèfon 645859614 i de l’email bancoaccionsolidaria @ gmail.com.

En un context d’increment de les necessitats pels problemes econòmics derivats de la crisi de l’coronavirus, aquests repartiments d’aliments a Mestalla suposaran un reforç de la important ajuda que altres entitats benèfiques i els serveis socials de l’administració pública ja vénen oferint als ciutadans de València.

El president de l’València CF, Anil Murthy, ha destacat, a l’respecte, que el club “com a institució de referència, ha de posar cada vegada més, especialment en aquestes circumstàncies, el seu granet de sorra per sensibilitzar la societat de la qual forma part i per ajudar els qui ho necessiten. Confio que el gest solidari d’acollir aquesta iniciativa a Mestalla faciliti una mica les coses a moltes famílies valencianes que estan patint en aquests moments. És una acció que s’engloba en la tasca assistencial que volem reforçar a través de la Fundació VCF, l’Associació de Futbolistes, l’Agrupació de Penyes i, directament, des del propi València CF “.

El Banc d’Aliments de València, fundat fa més de 25 anys i amb seu a Pobla de Vallbona, és un dels 54 que componen la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments d’Espanya (FESBAL), una ONG apolítica i aconfessional que distribueix aliments gràcies a donacions d’empreses, de particulars a través de campanyes de recollida i de fons estatals i europeus. FESBAL, que el 2012 va rebre el Premi Príncep d’Astúries a la Concòrdia, va gestionar el 2019 uns 145 milions de quilos d’aliments, que van arribar a 1.100.000 persones necessitades, a través de més de 7.200 institucions benèfiques.

Durant 2019, el Banc d’Aliments de València, que rep un important suport des de fa molts anys per part de CaixaBank a través del seu Acció Social i en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”; va repartir uns 7 milions de quilos d’aliments a través de 159 entitats benèfiques, entre les quals es troba l’ONG Banc d’Acció Solidària de València, per a un total de més de 50.000 beneficiaris finals, gràcies a la col·laboració de 60 voluntaris estables.

Cal recordar que la Fundació “la Caixa i CaixaBank van llançar el passat 1 d’abril la campanya solidària # NingúnHogarSinAlimentos, la difusió ha estat recolzada també pel València CF, per tal de recaptar donatius en favor dels Bancs d’Aliments, iniciativa que ja ha superat els 2 milions d’euros per pal·liar els efectes de la crisi de l’coronavirus. La campanya de recaptació continua oberta i qualsevol persona pot col·laborar realitzant una donació a través dels canals operatius de CaixaBank, per Bizum al número 38014, enviant un SMS amb la paraula «ALIMENTS» a l’38014, o al web http://www.ningunhogarsinalimentos. org
Informació i Foto: Valencia CF

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: