Més de la meitat de l’electorat de València té el batxillerat o títols equivalents o superiors

Un 58% de l’electorat de València té el batxillerat, una formació professional de segon grau o qualsevol títol equivalent o superior. D’estes 338.030 persones, 179.326 són dones i 158.704 homes. Conformen el col·lectiu més nombrós de la classificació elaborada, segons nivell d’estudis i sexe, per l’Oficina Estadística de l’Ajuntament a partir del fitxer d’inscrits en el cens electoral facilitat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Entre les 579.124 persones que podran exercir el seu dret a vot el pròxim 28 de maig a la ciutat de València també hi ha 155.302 que tenen el títol de graduat escolar o un altre amb els mateixos efectes acadèmics i o professionals; altres 83.491 persones compten amb una titulació inferior; i 822 no saben llegir ni escriure. A banda, hi ha inscrites 1.479 persones de les quals no consta el seu nivell d’estudis.

Si es desglossen estes xifres per sexe, s’adverteix que en l’elecció de la pròxima corporació municipal podran participar 80.697 dones i 74.605 homes amb el títol de graduat escolar o equivalent; 49.380 dones i 34.111 homes amb titulació inferior; i 672 dones i 150 homes amb carències d’escolarització. De 692 dones i 787 homes que tenen dret a vot no consta la seua formació.

Totes estes dades es troben al document elaborat per l’Oficina Estadística de l’Ajuntament i recull els moviments comunicats a l’INE per administracions locals, consolats i registres civils. No inclou el resultat de les resolucions i sentències a les reclamacions i recursos.

Segons esta informació, el districte que compta amb major nombre d’electors i electores amb formació superior és el de Quatre Carreres, amb 29.187 persones registrades amb este perfil. Si bé, el percentatge de residents amb el títol de batxiller o FP2 o títols equivalents o superiors més alt és el del districte de Pla del Real, on el 82% l’electorat pertany a este col·lectiu.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: