Més de 200 mares han assistit als tallers de lactància materna organitzats per l’Hospital La Fe

Informació: http://www.gva.es

Foto: http://www.lafe.san.gva.es

Més de 200 mares han realitzat els tallers de suport per a la lactància materna organitzats per la Unitat de Maternitat de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València. Aquestes dades s’han donat a conèixer amb motiu de la commemoració de la setmana de la lactància materna.

Aquesta iniciativa va començar aquest passat mes de maig amb l’objectiu de satisfer la necessitat que tenen les mares de resoldre dubtes i consolidar coneixements, a més d’augmentar la seva confiança i autoestima en un període molt sensible com és el postpart on tenen lloc diferents canvis físics i psicològics.

El taller impartit per personal d’infermeria de l’Hospital la Fe té lloc a la Unitat de Marternidad del centre tres vegades per setmana durant una hora i atén mares del Departament de Salut València La Fe.
A través d’aquestes sessions orientatives s’aconsegueix promoure i protegir la lactància materna en el medi hospitalari per tal de millorar la salut i comunicació entre mare i nadó.

Per Ana Vives, directora d’infermeria del Departament de Salut València La Fe “La llet materna és l’alimentació perfecta per als nadons, té beneficis per al seu sistema immunològic, fins i tot beneficis per a la mare. Les principals organitzacions relacionades amb la salut, inclosa l’Organització Mundial de la Salut (OMS), recomanen que les mares donin el pit com a únic aliment als seus nadons durant els sis primers mesos, i que segueixin donant-los llet materna a més d’aliments sòlids al llarg dels dos primers anys. Ens sentim molt orgulloses de la posada en marxa d’aquesta iniciativa grupal de promoció de la salut i prevenció de malalties del nadó i la mare, pertanyent a les línies del Pla estratègic del Departament de salut València la Fe i de l’IV Pla de salut de la Comunitat Valenciana ” .

Per a les famílies aquest taller ofereix l’oportunitat de comptar amb un professional sanitari format en lactància materna per resoldre tots els seus dubtes relacionats amb la criança. A més, aquesta activitat fomenta la participació activa i normalització del període pel qual passa la nova família i reben el suport d’altres mares amb un efecte significatiu sobre les taxes d’inici i durada de l’alletament.

Les qüestions més freqüents plantejades per part de les pacients són els problemes d’adherència al mugró, els nadons endormiscats que costa despertar o ploren molt, la pèrdua de pes en el nounat, el desconeixement sobre la freqüència i durada de les preses, entre d’altres.

Begoña Jiménez, supervisora ​​de la Unitat de Puèrperes de La Fe i coordinadora dels tallers de lactància assenyala que des del servei d’infermeria de la Unitat de Maternitat “s’aposta per aquesta intervenció ja que es considera una estratègia necessària per al suport a la salut maternoinfantil “.

Promoció de la lactància materna

Els menors lactants i les seves mares, constitueixen un grup d’especial vulnerabilitat i importància pel que fa a cures sanitàries. La salut d’aquest col·lectiu i la prevenció de problemes de salut en aquesta època de la vida, incideixen de manera molt significativa en la salut de la població a nivell global en etapes posteriors de la vida.

La lactància materna redueix la mortalitat infantil i té beneficis per a la salut a curt però també a llarg termini, tant per al nadó com per a la seva mare, sent els desavantatges de no rebre lactància materna cada vegada més reconegudes. A més, les investigacions publicades evidencien que molts d’aquests beneficis es veuen multiplicats com més gran és la durada de la lactància i quan aquesta es rep de manera exclusiva els primers 6 mesos.

En els primers dies de vida és fonamental que el nounat romangui durant les 24 hores amb la seva mare a l’habitació per fomentar l’afecció i la lactància materna. Es recomana que la posada al pit sigui a demanda.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: