Més de 200 estudiants participen en el concurs ‘Acció pel Clima’ de la Ciutat de les Arts i les Ciències

Més de 200 estudiants distribuïts en 29 grups escolars s’han apuntat a el concurs ‘Acció pel Clima’ que enguany ha posat en marxa la Ciutat de les Arts i les Ciències.

A hores d’ara, encara hi ha temps perquè les classes i docents interessats pel medi ambient participin ja que fins al proper dilluns 18 de gener poden inscriure. Crear un hort escolar, aplicar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), com podem estalviar aigua o dissenyar un projecte STEM sostenible són els quatre reptes mediambientals proposats a estudiants de Primària, Secundària o Formació Professional Bàsica de centres de tot Espanya.

A partir de la setmana vinent, cada equip enviarà el seu projecte en format audiovisual perquè sigui avaluat i es realitzi una selecció de les millors idees sostenibles.

Hi ha quatre categories per nivells educatius: primer cicle de Primària (de 6 a 8 anys), que hauran de presentar un projecte d’hort escolar; segon cicle de Primària (de 8 a 10 anys), amb el projecte 3R, que consisteix en el disseny d’un element o mecanisme realitzat amb materials reciclats; tercer cicle de Primària (de 10 a 12 anys), a què correspon realitzar un projecte al voltant de l’ús i aprofitament de l’aigua, i Secundària o Formació Professional Bàsica, que hauran de presentar un projecte sobre classificació eficient de residus i energies renovables.

A més de ‘Acció pel Clima’, la Ciutat dels Arts i els Ciències organitza els concurs escolars ‘Cristal·lització a l’Escola’ i ‘Reacciona’.

Descomptes especials per a escolars

La Ciutat dels Arts i els Ciències oferta aquest curs descomptes especials per a grups escolars amb entrades encara més reduïdes de les habituals per a aquest col·lectiu. Fins el 12 de març de 2021, els grups escolars compten amb entrades des de 3 euros per persona per visitar el Museu o veure una pel·lícula al planetari i fins i tot també entrar a l’Oceanogràfic per 15 euros, entre altres opcions.

Aquest any, a més, la ‘Ciència a escena’ viatja als col·legis, tant de manera en línia com presencial. Els educadors i educadores realitzen els tallers en directe i de manera personalitzada, perquè els centres educatius no hagin de desplaçar-se.

La proposta ‘Connecta’t en directe amb la Ciència a Escena’ és una modalitat dels tallers científics que es realitza per videoconferència. També ‘L’Oceanogràfic viatja al teu cole’, amb la qual el departament d’Educació busca donar servei amb eines educatives complementàries als centres escolars que, en base a les mesures excepcionals per la COVID-19, no poden desenvolupar les sortides complementàries extraescolars habituals .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: