Més de 2.400 persones al dia fan servir la passarel·la que la Generalitat ha construït sobre el barranc del Carraixet entre Alboraia i Almàssera

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que “més de 2.400 ciutadanes i ciutadans utilitzen al dia ia la passarel·la ciclopeatonal sobre el barranc de Carraixet, que uneix les localitats d’Alboraia i Almàssera”.

En la visita a aquesta nova infraestructura que dóna continuïtat a la via Xurra, la consellera ha assenyalat que, des de la Generalitat, “continuem vertebrant el territori, en aquest cas dues ciutats, Alboraia i Almàssera, però, a més, connectant tota la comarca del Horta Nord d’una manera sostenible que és la nostra prioritat”.

En aquest sentit, Rebeca Torro ha afegit que, “amb les passarel·les que esteu fent, la Conselleria està potenciant una mobilitat sostenible i saludable, ja que posem en marxa la infraestructura necessària perquè la ciutadania pugui sortir, en igualtat de condicions de seguretat, a passejar o amb bicicleta”.

Així mateix, ha subratllat que és una actuació de més d’1,6 milions d’euros que ha estat finançada conjuntament per la Generalitat i per Fons Europeus NextGeneration, com els del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Per a Torró, “és molt important que els fons europeus arribin a la ciutadania amb actuacions tan importants com aquesta que donen resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes”.

Via Xurra

Abans d’entrar en servei aquesta passarel·la, el carril ciclopeatonal de la via Xurra s’interrompia longitudinalment a la cruïlla amb el barranc del Carraixet. Així, amb aquesta nova infraestructura, els vianants i ciclistes que transiten per la via verda eviten desviar-se cap a la CV-311 per creuar el barranc.

La Via Xurra s’ha convertit en una via verda ciclopeatonal que ha aprofitat el traçat històric de l’antiga línia del ferrocarril que connectava Aragó amb València, passant per municipis de la comarca de l’Horta Nord com ara Almàssera, Alboraia, Meliana o Rafelbunyol. Aquesta via és aprofitada per a fins lúdics, però també per la connexió directa amb València, permet els desplaçaments de curt recorregut tant a peu com en bicicleta.

Les obres s’han executat en un entorn ben definit al voltant de l’àmbit d’influència del barranc del Carraixet al pas pels municipis d’Alboraia i Almàssera i Tavernes Blanques.

Estructuralment es tracta d’un arc atirantat que salva la llum entre marges del Carraixet sense suports intermedis per evitar afeccions hidràuliques. El material escollit per a la construcció de la passarel·la ha estat d´acer “autopatinable”, que presenta un manteniment mínim ja que s’autoprotegeix generant una pàtina d’òxid.

La Conselleria té entre els principals objectius el desenvolupament d’una xarxa de vies ciclopeatonals al llarg de tota la Comunitat Valenciana. Aquesta estratègia s’entén des del departament que dirigeix ​​la consellera Rebeca Torró com la capacitat de donar consistència, estructura interna, organització i cohesió al territori, tenint en compte com a base la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: