Més de 160 ajuntaments sol·liciten els ajuts d’1,6 milions d’euros per a l’execució de plans locals de prevenció d’incendis forestals

Més de 160 Ajuntaments s’han presentat a les ajudes de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinades a l’execució dels plans locals de prevenció d’incendis forestals (PLPIF).

La Conselleria, a través de la Direcció General de Prevenció d’Incendis, va convocar aquest any la segona línia d’aquestes ajudes amb una dotació d’1,6 milions d’euros, per impulsar la posada en marxa dels plans esmentats als municipis de la Comunitat Valenciana.

Concretament, s’han rebut 162 sol·licituds, 89 de les quals corresponen a la província de València, 47 a la de Castelló i 26 a la d’Alacant. Pel que fa al passat any, el nombre de sol·licituds s’ha incrementat un 88%.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar el 14 de març passat la resolució de la convocatòria destinada a execució de Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals per a l’exercici 2022, així com la convocatòria d’ajudes a la realització d’activitats de vigilància , control i seguiment i campanyes en diferents espais forestals de la Comunitat Valenciana

El director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín, ha subratllat “l’important esforç tècnic i humà que s’està duent a terme tant des de la Conselleria d’Emergència Climàtica, com dels ajuntaments, per a l’aprovació dels Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF)”.

A la Comunitat Valenciana 373 municipis ja compten amb un PLPIF aprovat, fet que suposa el 70% del total de municipis, que representen el 85% de la superfície forestal.

En aquesta legislatura, la Conselleria ha impulsat el desenvolupament daquesta eina de planificació. El passat any es van aprovar 218 Plans Locals que sumats als 103 del 2020 sumen el 92% del total de plans aprovats, mentre que 108 més ja es troben en procés de tramitació i seran aprovats al llarg d’aquest any.

Voluntariat forestal

Un total de 92 ajuntaments i entitats de la Comunitat Valenciana, que fan tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals, han presentat la sol·licitud per accedir a les ajudes dirigides al voluntariat forestal per a l’any 2022, que convoca la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural , Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Això suposa que més de 2.900 voluntaris i 92 ajuntaments i entitats de la Comunitat Valenciana realitzaran tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals a l’època de més risc d’any, ja que les tasques s’iniciaran al llarg del mes de juny i finalitzaran a setembre, depenent del projecte de voluntariat ambiental presentat davant de la Conselleria.

L’objectiu d’aquestes ajudes, que tenen una dotació de 500.000 euros per a aquest exercici, és fomentar activitats de voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals, campanyes de sensibilització, d’educació i conscienciació als visitants en espais naturals i forestals, mitjançant accions adreçades al control i informació de visitants.

També contribueixen a aplicar programes d’educació ambiental amb especial incidència en el coneixement del medi forestal.

Aquestes ajudes al voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals es troben englobades dins de l’Estratègia Mosaic desenvolupada per la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals i basada en els pilars de planificació, prevenció, innovació i gestió.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: