Més de 10.000 persones usuàries van utilitzar el servei nocturn de Metrovalencia aquest cap de setmana

Més de 10.000 persones usuàries, en concret 10.202, van utilitzar el servei nocturn denominat ‘A la lluna de Metrovalencia’ durant el cap de setmana passat, el primer en què s’ha reprès el servei nocturn que prestava Metrovalencia abans que comencés la pandèmia de la COVID-19.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que “s’ha recuperat amb èxit un servei molt important per a tota l’Àrea Metropolitana de València, que permet garantir una mobilitat sostenible a les nits de divendres i dissabtes , aproximadament, les 3.00 de la matinada”.

“El servei nocturn de Metrovalència, que va posar en marxa la Generalitat el desembre del 2018 i que sempre havia estat molt demandat per les persones usuàries, ha tornat per quedar-s’hi”, ha assegurat el conseller Arcadi Espanya, que, alhora, ha indicat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) “està treballant per reforçar el servei durant les properes Falles”.

Així mateix, Arcadi Espanya ha volgut agrair “l’esforç realitzat per tots els treballadors i treballadores de Metrovalencia per poder recuperar aquest servei i anar a poc a poc avançant a la tornada a la normalitat que tots volem, a mesura que avança la superació de la pandèmia” .

Divendres a la nit, a partir de les 23 hores i fins a les 3 hores de la matinada, 3.825 persones usuàries van utilitzar Metrovalencia per acudir als locals d’oci, cinemes, restaurants i diversos actes de Falles. Dissabte a la nit, aquesta xifra es va elevar a 6.377, segons les dades estimades per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Característiques del servei

El servei nocturn ofereix els mateixos horaris que abans de la interrupció. La prolongació de l’horari permet que circulin trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir del darrer servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalme i Marítim-Serrería.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. A més, cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els darrers passos pel centre de la ciutat de València, a l’estació d’Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tenen lloc entre les 2.30 i les 3.00 hores.

A les línies tramviàries, les unitats passen amb intervals de pas de 40 minuts a totes les línies, mentre que als trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència és de 20 minuts. A Línia 4 se circula entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte el darrer tramvia en servei que arribarà fins a Mas del Rosari.

Els darrers passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions es produeix al voltant de les 2.30 hores.

Suport a Ucraïna

També durant aquest cap de setmana, les estacions d’Albereda i Colón han lluït els colors de la bandera d’Ucraïna, el groc i el blau, com a mostra del suport i la solidaritat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana amb el poble ucraïnès. En total, ja són 1.000 les persones que han arribat refugiades al País Valencià des d’aquest país.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: