Més de 1.500 persones aturades treballaran aquest estiu en tasques de conservació de muntanyes gràcies al programa Avalem Experiència

Més de 1.500 persones aturades treballaran durant sis mesos en tasques de neteja de muntanyes des d’aquest estiu destrossa de les actuacions desenvolupades al programa Avalem Experiència (Emerge) de Labora.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha publicat a la seva pàgina web (consulteu aquí) el llistat d’entitats locals que han estat beneficiàries d’aquesta subvenció i que podran realitzar els contractes.

En total, seran 293 els ajuntaments en risc de despoblament, incendi forestal i prioritat operativa en l’extinció d’incendis (74 d’Alacant, 99 de Castelló i 120 de València).

A través d’aquesta ajuda les persones aturades són contractades per realitzar actuacions que mitiguin o redueixin un risc contemplat en un pla o procediment d’emergències i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavoreixin la intervenció de els mitjans dextinció.

El projecte Emerge de Labora l’han elaborat conjuntament la Conselleria d’Economia i l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències. És una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat en col·laboració amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 15 milions per part de Labora.

Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments. Els contractes que es formalitzin han de tenir una durada d’almenys sis mesos a jornada completa i no poden servir per cobrir vacants dels llocs de treball de l’entitat.

Per poder accedir a aquestes contractacions les persones aturades hauran d’estar inscrites a Labora i tenir actualitzada la demanda d’ocupació. Això es pot fer a través de la seva pàgina web, a l’apartat PuntLabora, autoentrevista. Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs/a, o peons/es amb les següents ocupacions: peons/es forestals; podadors/es i/o motoserristes forestals, treballadors/es de l’alzina surera, treballadors/es forestals en general, peons/es agrícoles en general i treballadors/es agrícoles.

Cal recordar que no cal apuntar-se a aquest programa, sinó que les persones seran seleccionades entre els perfils que compleixin els requisits. Així mateix, la ciutadania té a la vostra disposició un servei d’orientació per donar-vos suport de manera personalitzada en la vostra recerca de feina (consulteu aquí).

L’estratègia Emerge respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantenir adequadament el patrimoni natural per evitar els incendis forestals; el creixent risc de despoblament; i la necessitat de generar llocs de treball per garantir-ne la inclusió social, especialment a l’interior.

Aquests ajuts formen part del pla Avalem Expèriencia, un programa que busca donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa d’atur en les persones de més de 30 anys, especialment els que fa més de 12 mesos que estan a l’atur.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha posat a disposició de la ciutadania una newsletter on les persones inscrites reben informació al correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: