Mazón urgeix Generalitat, Diputació i Ajuntament a actuar davant “la degradació de les Coves de Paterna”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha urgit avui el Govern valencià, la Diputació de València i l’Ajuntament de Paterna a realitzar actuacions per evitar la “creixent degradació” de les Coves de Paterna.

Mazón, que ha visitat avui el municipi i s’he reunit amb representants de l’Associació de Veïns les Coves i la Torre de Paterna, ha lamentat el desinterès de les administracions per la conservació del patrimoni de la Comunitat, i ha recordat que el conjunt de les coves tenen el reconeixement de BIC cultural protegit.

“L’estat en què es troben algunes d’aquestes coves és lamentable malgrat el seu alt grau de simbolisme i ser un senyal d’identitat de Paterna. El 2019 es va produir l’esfondrament del sostre de diverses a causa de les pluges”, ha assenyalat Mazón. El president del PPCV ha criticat que l’Ajuntament, governat pel PSPV, “ha sotmès aquest entorn històric a una situació de deixadesa que està provocant la seva degradació progressiva per falta de manteniment i rehabilitació”.

Així mateix, Mazón ha recordat que el PPCV presenta presentades propostes des del 2020 a nivell municipal, a les Corts ia la Diputació provincial per demanar actuacions en el conjunt. Ahir mateix, a les Corts es va debatre una iniciativa del GPP en aquest sentit, i es va aconseguir la unanimitat dels grups i el compromís d’incloure una partida pressupostària als Pressupostos de la Generalitat del 2023. “Esperem que es compleixi amb allò acordat ahir ”, ha manifestat Mazón, que ha recordat que el GPP ha presentat esmenes als PGV en diferents anys per demanar aquesta dotació pressupostària.

Mazón ha explicat també que el PPCV s’ha dirigit dues vegades al Síndic de Greuges per exposar la situació de les coves i la inacció per conservar-les. Així, després d’una de les queixes, el Síndic va emetre un mandat a l’Ajuntament de Paterna per actuar-hi, però aquest no ha fet res. “En aquesta resolució del 2021 el Síndic va instar a executar una sèrie d’actuacions de conservació i protecció de l’entorn de la Torre Àrab i les cases cova de Paterna, però més d’un any després no s’ha realitzat cap de les actuacions necessàries per garantir la conservació daquests elements patrimonials”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: