Company: “L’ampliació de Nuevo Tollo consolidarà el parc empresarial com un espai productiu modern, sostenible i competitiu de referència”

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha assegurat que l’ampliació de Nuevo Tollo “consolidarà el parc empresarial com un espai productiu de qualitat, modern, sostenible i competitiu de referència a la Comunitat Valenciana”.

“Aquesta ampliació -ha continuat- suposarà una oportunitat per a la implantació de noves empreses perquè puguin continuar creixent, consolidant-se i generant riquesa i ocupació al nostre territori”.

De la mateixa manera ha afirmat que repercutirà també en el benestar de les persones treballadores a les empreses ja instal·lades, “que comptaran amb infraestructures, serveis, accessos, zones verdes i de lleure que milloraran la seva qualitat de vida”.

Company s’ha manifestat així a Utiel on ha presentat amb l’alcalde de la localitat, Fernando Benlliure, el projecte d’ampliació del Parc Empresarial Nuevo Tollo.

Durant la seva intervenció, la directora general ha recordat que el departament de Promoció Industrial de l’Ivace treballa des de fa temps en l’ampliació de l’àrea industrial i ha avançat que recentment “hem procedit a la contractació de l’equip redactor de la documentació urbanística necessària per a aquesta ampliació i shan iniciat els treballs de redacció dels documents dinici del procediment”. La signatura encarregada per això és Oficina Tècnica TES S.L.

Aquesta contractació suposa un primer pas per aconseguir que l’ampliació de Nuevo Tollo sigui aviat una realitat i donar resposta a la demanda de sòl industrial de qualitat per part del sector empresarial de la Comunitat Valenciana i als sectors productius d’Utiel i comarca per a la posada en marxa de nous projectes empresarials”.

En aquest sentit, cal recordar que actualment el Parc Empresarial està comercialitzat al 98% i qualsevol demanda que arriba pràcticament no disposa de sòl disponible per a la seva ubicació.

Més de 520.000 de superfície

Júlia Company ha anunciat que Nuevo Tollo II tindrà una superfície total de 527.062 m2 i estarà dividit en 277.769 m2 de superfície edificable, 79.893 m2 de zones verdes i vuit pomes industrials de les quals sis seran de grans dimensions i les altres dues de menys mida estaran destinades per a pimes i micropimes, adaptant-se així al sector empresarial.

Per part seva, l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, ha ressaltat que la posada en marxa del projecte d’ampliació del Parc Empresarial Nuevo Tollo suposarà un important impuls per al desenvolupament industrial i econòmic del municipi. “En total, estem parlant de més de 500.000 metres quadrats de patrimoni públic de sòl perquè les empreses instal·lin els seus projectes a Utiel amb condicions molt avantatjoses”.

Així mateix, ha assegurat que si sumem les noves parcel·les del projecte d’ampliació a les ja existents de la primera fase de Nuevo Tollo, “Utiel es convertirà en un referent de competitivitat empresarial ja que comptarà amb un parc de gairebé un milió de metres quadrats amb espais industrials de grans dimensions i accessos i comunicacions idònies per al desenvolupament i projecció empresarial.

“Factors determinants per a la creació de llocs de treball tant de forma directa a través de la instal·lació de noves indústries com indirecta pel desenvolupament econòmic que generarà en altres sectors com el comercial i de serveis”, ha afegit.

Llei d’Àrees

La directora general ha posat especial èmfasi que el projecte d’ampliació “està sent dissenyat seguint com a referent el que estableix la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, dotant-la amb els millors serveis, dotacions, comunicacions i infraestructures per al desenvolupament econòmic i la generació d’ocupació”.

D’aquesta manera, es preveuen zones verdes i d’equipament amb una superfície que supera almenys cinc punts percentuals el mínim exigit per la normativa urbanística.

“El Text Refós de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (TRLOTUP) exigeix ​​52.706 m2 de zones verdes i nosaltres projectarem 79.893 m2, fet que suposa un total de 27.187 m2 per sobre del que s’exigeix.”, ha detallat .

Així mateix, ha afegit que “d’acord amb la Llei d’Àrees volem facilitar la classificació del Parc Empresarial Nuevo Tollo com a Àrea Industrial Consolidada des del principi i facilitar-ne la categorització com a Àrea Industrial Avançada”.

El projecte d‟ampliació contempla accessos, vials i rotondes àmplies. Per això, s’ha reduït fins i tot el total de metres quadrats de sòl disponible destinats a la comercialització per poder disposar de vials amb amplada des de 20 metres fins a 60 metres en doble direcció (Per sobre de l’exigit a TRLOTUP que van de 18 metres a 24 metres ).

Nou accés

Julia Company ha avançat que l’Ivace ha iniciat els tràmits amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a l’execució d’una nova rotonda d’accés al parc empresarial des de la carretera N-III que estaria ubicada al punt quilomètric 259,700.

“Aquest nou accés reforçaria les excel·lents comunicacions viàries i la situació geogràfica actual de Nuevo Tollo consolidant-ho com un enclavament estratègic per al desenvolupament empresarial i la generació d’ocupació”.

Grandària parcel·les

Company ha destacat que l’Ivace està rebent consultes i sol·licituds de demandes de parcel·les de grans dimensions de què en aquests moments no es disposa. Per això, “és fonamental comptar amb elles en l’ampliació i evitar que les empreses tinguin la necessitat de cercar altres ubicacions fora de la Comunitat Valenciana amb la conseqüent pèrdua d’inversions i generació d’ocupació al nostre territori”.

De la mateixa manera, ha explicat que a més d´aquestes grans parcel·les l´Ivace ha tingut en compte les necessitats de pimes i micropimes que disposaran d´espai de sòl industrial de qualitat amb una sèrie de serveis anellats.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: