Mazón ressalta la tasca social de la Diputació d’Alacant a l’inici de curs de l’Escola Infantil de la Llar Provincial

Els nens i nenes de l’Escola Infantil de la Llar Provincial Antonio Fernández Valenzuela han iniciat avui el curs escolar 2022-2023 abrigats pels professionals del centre i amb la visita del president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, que ha posat l’accent, durant aquesta primera jornada lectiva, “en l’atenció i l’atenció especial que requereixen aquests alumnes”.

El responsable institucional ha ressaltat la “excel·lent tasca social” dels treballadors de la Llar que atenen un col·lectiu amb circumstàncies concretes de vulnerabilitat i que, per tant, necessiten una escolarització singular. “Des de la Diputació d’Alacant duem a terme aquesta comesa de manera extraordinària i posant molt d’afecte”, ha concretat.

“Hem posat en valor la solidaritat de la província d’Alacant i de la Diputació per escolaritzar aquests nens i donar-los un futur molt més fàcil i accessible ja que, altrament, no podrien optar-hi”, ha indicat el president qui, acompanyat per la diputada del centre, Teresa Belmonte, ha puntualitzat que alguns dels escolars que inicien avui el curs procedeixen d’Ucraïna.

Un total de 85 nens i nenes entre un i cinc anys cursen aquest 2022-2023 els seus estudis a l’Escola Infantil de la Llar Provincial. Entre ells hi ha alumnes que pertanyen a col·lectius vulnerables o famílies desestructurades i, per primera vegada, altres que procedeixen de famílies refugiades ucraïneses.

En aquest sentit, el president ha recordat que des de la institució provincial s`han habilitat més de dos milions dʻeuros de fons extraordinaris per tal de posar-los a disposició de les associacions dʻacollida del territori. “Alacant és la primera província d’Espanya a l’acollida de famílies ucraïneses i això té molt a veure amb el nostre caràcter obert, però també amb la nostra solidaritat i hospitalitat”, ha assenyalat Mazón.

Finalment, el president ha manifestat que més enllà del curs ordinari, “val la pena fer una mirada a aquells que inicien avui les classes amb moltes més dificultats que la resta. I, per això, hem d’estar orgullosos d’una Llar Provincial com la que tenim i de la funció que exerceix a la nostra societat”.

Programa de Beques Universitàries

Així mateix, la Llar Provincial impulsa anualment un Programa de Beques Residencials adreçat a joves estudiants universitaris que inclou allotjament, manutenció i abonament de fins a 550 euros per a despeses de matriculació.

Durant aquesta anualitat s’han convocat una vintena de beques destinades a persones que estiguin cursant o tinguin previst iniciar els estudis a la Universitat d’Alacant oa la Miguel Hernández d’Elx. Els ajuts es concedeixen, entre altres requisits, en funció de l’expedient acadèmic, la renda anual de la unitat familiar, la distància des del domicili, així com les situacions sociofamiliars de caràcter especial.

El president ha insistit que aquest pla “completa una política social important que lidera la Diputació en un dels centres de referència a la Comunitat Valenciana”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: