Mazón proposa un gran pacte de gestió forestal que combini neteja, prevenció, cura i una intervenció sostenible de les muntanyes de la Comunitat Valenciana

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha proposat avui un gran pacte de gestió forestal “que combini neteja, prevenció, cura i una intervenció sostenible de les forests de la Comunitat”.

Mazón s’ha reunit avui amb Rafael Delgado, president de la Plataforma Forestal de la Comunitat Valenciana; Fernando Pradells, representant d’AMUFOR (Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana); Eduardo Rojas, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Montes i catedràtic a la UPV i Emilio J. Pérez, d’ASYFE (Associació de serradors i fabricants d’envasos de fusta). “Al PPCV donem prioritat absoluta a escoltar qui sap ia treballar en iniciatives conjuntes. Sempre hem treballat amb el sector forestal, de la mà de la Plataforma Forestal”, ha assenyalat.

El president del PPCV ha indicat que la cura de les muntanyes i boscos de la Comunitat “ha d’estar exempt de debats ideològics i dogmàtics”. “Estem convençuts que aquest és el camí. Lamentablement avui el criteri prohibitiu està imperant i al PPCV creiem que cal anar a un canvi de model, que canviï la no-intervenció i el dogma per la col·laboració, sostenibilitat, neteja i prevenció. La situació avui és insostenible”, ha assenyalat.

Mazón ha assenyalat que és “urgent” tenir un debat sobre la cura de les muntanyes després d’un estiu de grans incendis. “El PPCV entén que la millor prevenció, gestió i cura de les muntanyes només pot venir després d’escoltar els qui saben, els experts i propietaris”, ha indicat.

El president del PPCV ha lamentat que el Govern de Puig “tracti els espais naturals protegits i els terrenys forestals com a bombolles que han de romandre aïllades”. “És una política errònia, cal treballar per compatibilitzar protecció, ús i gaudi”, ha assenyalat. Sobre això, Mazón ha recordat que el PPCV aposta per fer dels espais naturals protegits “llocs de gaudi i lleure, de millora de la salut, d’educació i conscienciació”. “Per això cal modificar la normativa que els regula”, ha explicat Mazón, que ha indicat també que és necessària una col·laboració “público-privada continuada per protegir el territori forestal”, ha assenyalat.

“La millor protecció és la gestió adequada dels boscos, camps i muntanyes”, ha insistit Mazón, que ha fet referència als grans incendis de l’estiu. “El Consell no té la culpa que un llamp provoqui un incendi, però sí que té la responsabilitat d’evitar que les conseqüències siguin més grans. Els incendis es prevenen a l’hivern i els desastres s’arreglen amb la gestió i la prevenció”, ha indicat.

El president del PPCV ha recordat que el GPP ha presentat en els darrers mesos diferents iniciatives a Les Corts en aquesta direcció, que aborda des d’incentius per a l’activitat silvícola, elaborar un projecte de gestió que involucri tot el sector forestal en una permanent col·laboració pública -privada, habilitar una partida pressupostària per mantenir, planificar i construir noves infraestructures que ajudin a prevenir incendis i augmentar el pressupost de prevenció d’incendis amb una partida específica per a la generació de paisatge en mosaic agroforestal.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: