La Generalitat injecta 6,7 milions d’euros del Resistir Plus a l’Alcoià i al Comtat

La Generalitat ha injectat 6,7 milions d’euros a empreses i persones autònomes de les comarques de l’Alcoià i el Comtat a través dels ajuts directes del Pla Resistir Plus, amb què el Consell i el Govern central han buscat garantir la solvència i la liquiditat de més de 480 negocis de la zona afectats per limpacte de la COVID-19.

Així ho ha confirmat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, que s’ha reunit aquest divendres amb l’alcaldessa d’Onil, Humildad Guill, i directius de l’empresa DeCuevas Toys SL, dedicada al sector de la joguina i que n’ha beneficiat 134.165,72 euros del Pla Resistir Plus.

Arcadi España ha ressaltat que la Generalitat “ha volgut atendre i recolzar amb ajudes directes els teixits productius de l’Alcoià i el Comtat, amb la finalitat de superar les dificultats a què han de fer front per la pandèmia de la COVID i facilitar el millor escenari per abordar la recuperació dels principals motors de les seves economies com són la joguina i el plàstic entre d’altres”.

Durant la visita, el responsable d’Hisenda ha assenyalat que l’empresa DeCuevas Toys “és una firma que ha sabut actualitzar-se, innovar permanentment i adaptar el disseny, cosa que li ha permès ser un referent al mercat nacional i internacional del sector de joguines”.

Beneficiaris a l’Alcoià i el Comtat

Arcadi España ha recordat que a aquests ajuts podien optar persones autònomes i empreses de tots els sectors econòmics que s’haguessin vist afectades per l’impacte de la COVID-19. En concret, a la comarca de l’Alcoià han resultat finalment beneficiaris 369 negocis i 111 al Comtat

Pel que fa a l’Alcoià, un total de 229 expedients corresponen a negocis de persones autònomes, mentre que les empreses que s’han beneficiat d’aquests ajuts han estat 140, i l’import total percebut pels negocis d’aquesta comarca és de 5.133 .780,84 euros.

Pel que fa a la comarca del Comtat, s’han abonat un total de 1.655.574,31 euros a un total de 77 persones autònomes i 34 empreses.

Si s’atén la distribució de les ajudes per municipis de l’Alcoià, el muntant més gran ha anat a parar a 212 empreses i persones autònomes d’Alcoi, que han rebut un total de 2,4 milions d’euros.

Tot seguit, se situa Ibi, on s’han ajudat 83 empreses i persones autònomes, amb un total d’1,1 milions d’euros; Castalla amb 39 companyies i treballadors autònoms beneficiaris de 722.370 euros i, finalment, entre les poblacions que han rebut una quantia més gran, es troba també Onil amb 612.204 euros entre 28 empreses i persones autònomes.

Pel que fa al Comtat, la quantitat més gran correspon al municipi de Cocentaina amb un total de 1.051.529,97 euros, repartits entre 37 persones autònomes i 22 empreses. Després hi ha Muro de Alcoy, on s’ha ajudat 16 autònoms i 6 empreses per valor de 170.314,85 euros.

La Generalitat ha destinat a les empreses i persones autònomes del conjunt de la província d’Alacant més de 152 milions d’euros, fet que significa gairebé la meitat (48,29%) dels 316,3 milions d’euros d’ajuts directes concedit al conjunt de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: