Mazón ofereix a Puig un pacte per baixar impostos als salaris més baixos i rebaixar l’IVA de la cistella de la compra

El president del PPCV Carlos Mazón ha ofert avui a Puig “un pacte per abaixar els impostos a les rendes baixes i mitjanes i una rebaixa de l’IVA dels aliments bàsics de la cistella de la compra”.

Així s’ha acordat a la reunió del Comitè de Direcció del PPCV en què s’ha analitzat el Debat de Política General en què la Síndica del GPP, Mª José Catalá ha trasllat quin és el projecte, l’alternativa i la proposta d’avenç” perquè hem de mirar amb amplitud de mires tota aquesta dècada però amb la prioritat del moment que estem vivint amb l’alta inflació i l’alça del preu de la cistella de la compra i una tornada a l’escola de les més difícils que s’han viscut als darrers temps”.

Carlos Mazón ha assegurat que aquesta situació té una falta d’acció i de propostes del Consell de Puig i del govern de Sánchez. Per aquesta raó, des del PPCV estem posant propostes i acords sobre la taula per avançar junts, deixant clar quines són les nostres posicions, però alhora estem disposats a fer un esforç en allò que ens pot unir i no en els que ens pot separar ”.

Així, Mazón ha recordat la proposta fiscal del PPCV que “suposa una rebaixa d’impostos a tots els ciutadans, però amb especial prioritat a les rendes més baixes ia les famílies que més ho necessiten en aquests moments”

El president del PPCV ha assegurat que “per fi hem vist un primer canvi de discurs, després de 9 mesos i amb unes enquestes que cada cop són menys favorables per al tripartit de Puig. El canvi de rumb de Puig s’ha donat per aquestes dades i per un clam general per abaixar impostos”.

“Arriben tard. Des del PPCV ho hem proposat moltes vegades, però sempre ens han dit que no. Benvingut a la decisió de baixar impostos, encara que sigui tard i malament”, ha afirmat.

Carlos Mazón ha reiterat que “tendim la mà al President Puig, una vegada més, amb l’objectiu de tornar als ciutadans el que els estava recaptant de més i no fer caixa amb la inflació, sinó per tornar sense detriment dels nostres serveis públics a els ciutadans el que se’ls deu per justícia”.

“La nostra proposta fiscal és molt clara, àmplia i ambiciosa. És possible que ens posem d’acord amb les rendes més baixes. Si és cert que es pot avançar amb les rendes més baixes avancem i fem-ho avui”.

Carlos Mazón ha anunciat que “podríem estar d’acord quan es concreti la tarifa que es vol aplicar i quan demostrin una veritable ambició i prioritat per les rendes baixes”.

En aquest sentit, el president del PPCV ha afirmat que “la proposta de Puig de beneficis fiscals per a les rendes inferiors a 10.000 euros no és possible perquè aquestes rendes estan exemptes de tributació. Els exemples que s’han posat des del Consell per a les rendes inferiors a 20.000, rebaixa del 7% i les de 30.000, del 2’2% ens semblen insuficients i són molt lluny de la rebaixa que proposem nosaltres del 15% per a les primeres i de l?11% per a les segones. Arribem a un acord en aquestes rebaixes”.

Carlos Mazón ha afegit que “l’important són els temps. Si segueixen els dubtes i les contradiccions, aquesta proposta no tindrà conseqüències immediates. Cal fer-ho ja perquè si marxem als pressupostos serà legalment impossible aplicar la rebaixa amb data de l’1 de gener d’aquest any”.

D’altra banda, el president del PPCV ha instat Puig a saber si “estaria disposat a baixar l’IVA dels productes bàsics. Convé saber des del punt de vista de la solidaritat i de l’autonomia fiscal si els sembla bé o malament que de manera immediata es posi en marxa aquesta mesura”.

Ajuts de 100 milions al sector ceràmic

D’altra banda, el president del PPCV ha afirmat que els partits del tripartit ahir van votar en contra d’una proposta del PPCV d’un pla dotat amb 100 milions d’euros per al sector de la ceràmica, dels quals 50 milions són `per a les indústries que mantinguin la cogeneració en aquest període de crisi i els altres 50 amb càrrec als Fons NEXT GENERATION per al tot el clúster ceràmic”.

“A més, la tercera part de la proposta és instar i exigir la suspensió temporal de l’impost de CO2 a totes les empreses ceràmiques mentre duri la crisi”.

Carlos Mazón ha criticat que “Mentre Puig demanava a Bolonya ajudes i que igualés el tracte de la indústria italiana a la castellonenca, el tripartit votaven en contra d’aquesta proposta del PPCV”.

El PPCV constitueix els comitès electorals

La secretària general del PPCV, Mª José Catalá, ha anunciat que “el Comitè de Direcció ha aprovat avui la constitució dels diferents comitès electorals”.

“El 9 d´Octubre és el dia dels valencians, és el nostre quilòmetre 0 i comencem així una precampanya a les eleccions municipals en què hi ha una tendència clara a recuperar part de les alcaldies d´aquesta Comunitat”.

La secretària general del PPCV ha assegurat que “volem començar a treballar amb temps i tranquil·litat i sobretot convencent els valencians que les nostres propostes i els nostres candidats són els millors per a la gestió d’un context difícil en què es requereix experiència, maduresa i idees molt clares”.

Catalá ha assegurat que la setmana que ve es produiran les reunions dels comitès electorals regional i provincials que conformaran els comitès electorals locals, que començaran a donar llum verda a aquestes candidatures”

Informacio i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: