Mazón lliura a l’Hèrcules Femení dels anys 70 un reconeixement a la seva gesta esportiva

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha participat aquesta tarda a l’acte commemoratiu del Centenari de l’Hèrcules C.F., celebrat a l’ADDA, on ha lliurat el primer dels guardons de la vetllada, que ha recaigut a l’Hèrcules Femení de els anys 70.

Exjugadores de l’època han recollit aquest distintiu que el responsable provincial ha qualificat com “un reconeixement a aquestes dones que van obrir camí a l’esport femení i que van ser pioneres en una època en què la igualtat de gènere ni existia”.

“Aquesta gesta la devem a Enrique Vidal, que va dedicar esforços i voluntat perquè el club blanc-i-blau comptarà amb una secció femenina que va arribar a competir durant la dècada dels anys 70 per tot el país”, ha destacat.

Finalment, el president ha concretat que aquest equip femení “va asseure un precedent en la visibilització i inclusió de la dona a l’esport alacantí i nacional. Mereixen tota la nostra admiració i gratitud per aquesta proesa”.

Així mateix, el president també ha recollit en el transcurs de la gala una distinció dedicada al seu oncle avi Alfonso Guixot, que va ser president del Club Herculà entre el 1954 i el 1955.

Mazón ha ressaltat el “sentiment Herculà que ens uneix a tots els alacantins, que patim amb els partits i que animem a l’equip humà que conformen jugadors i tècnics, més enllà dels resultats. La ciutat d’Alacant ha acollit molts jugadors de fora i el club ha significat per a cadascun una cosa diferent, però sempre s’han sentit com a casa”.

L’Hèrcules C.F., fundat el 1922, celebra aquest any els seus cent anys d’existència amb un programa d’actes per agrair i testimoniar la feina de diferents personalitats lligades a la història del club.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: