Mazón “la Comunitat Valenciana està a la cua d´Espanya en personal sanitari”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha denunciat avui que “la Comunitat Valenciana està a la cua d’Espanya en personal sanitari per cada 1.000 habitants, ja que som la cinquena autonomia que menys personal de medicina té i la darrera a el número de personal d’infermeria”.

Així s’ha manifestat Carlos Mazón després de mantenir una reunió de treball amb representants de diferents col·lectius sanitaris.

Carlos Mazón ha assegurat que “la sanitat pública valenciana està saturada, abandonada pel Consell de Puig, en una situació de precarietat i la manca d’organització és total. Seguim sense tenir un Pla d’Atenció Primària, tal com repetides vegades hem sol·licitat al Consell des del PPCV”.

Les cites per veure el metge d’atenció primària segueixen entre 15 i 20 dies i els professionals estan saturats i denuncien agendes de fins a 40 pacients al dia. No pot ser que a 1 de cada 5 valencians li resulti impossible contactar amb el seu centre de salut i gairebé la meitat pràcticament mai no aconsegueix una cita amb el metge de família abans de dues setmanes”, ha asseverat.

En aquest sentit, Carlos Mazón ha denunciat la manca de plantilles de sanitaris ja que en aquests moments tenim un dèficit de 1.600 professionals i les llistes d‟espera tant per a les intervencions quirúrgiques com per a les proves diagnòstiques no baixen”.

El president del PPCV ha afirmat que “en aquests moments la mitjana dʻespera s`ha duplicat des que governa el tripartit”.

Així ha relatat que “no es pot esperar 6 mesos per saber el resultat d´una colonoscòpia a l´Hospital d´Alzira, esperar 4 dies a urgències perquè t´assignin habitació com està passant al´Hospital General de València, que els pacients esperin hores a els passadissos per ser atesos a l’Hospital de Torrevella o que els metges de l’Hospital de Vinaròs demanin empara al Síndic de Greuges davant de la manca de personal”.

D’altra banda, Carlos Mazón ha denunciat que “en els pressupostos per al proper any hi ha dues alarmants absències, ja que no hi ha ni un euro per al Pla de Salut Mental i ha desaparegut la línia pressupostària per al seguiment a llarg termini de supervivents de càncer infantil”.

El requisit lingüístic, ideologia a la sanitat pública

El president del PPCV de la Comunitat Valenciana ha assegurat que “Puig en lloc d’estar preocupat per donar solució a tots aquests problemes està més ocupat a imposar el requisit lingüístic a la sanitat pública valenciana”.

Així, ha explicat que l’última idea del Govern valencià és que els paràmetres per valorar la fase de concurs d’accés a una plaça en sanitat establiran un 70% de la baremació sobre la base del temps treballat. Un altre 15% en funció del grau de coneixement del valencià i un 15% més, fins a completar el 100% per formació. Amb aquesta proposta, els coneixements de valencià valen un 15%, però tenir una tesi doctoral en medicina només un 5%. No té cap sentit”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: