Mazón: “La baixada de l’impost de la renda és indispensable perquè el PPCV doni suport al Govern de la Generalitat”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat avui que la baixada de l’impost de la renda és “condició indispensable” perquè el PPCV doni suport al Govern de la Generalitat.

Mazón s’ha pronunciat així al final de l’entrevista que avui ha mantingut amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, una reunió que el president del PPCV va sol·licitar el 12 d’abril passat. “Estem en un clima d’urgència extraordinària, amb una situació d’inflació i ofec econòmic per a les famílies. La meva prioritat és posar sobre la taula les mesures urgents, d‟aplicació immediata, que necessita la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

Mazón ha recordat que la cistella de la compra, la llum, el gas o els hidrocarburs “estan afectant directament les famílies”. “No podem seguir amb aquesta lentitud per reaccionar”, ha assenyalat el president del PPCV, que ha recordat que la mateixa Advocacia de la Generalitat va posar objeccions al primer decret llei de mesures urgents del Govern valencià.

El president del PPCV ha assenyalat que té “una llum vermella per recolzar el Consell, i és la rebaixa immediata de l’IRPF”. “És urgent i per donar el nostre suport al Govern valencià és urgent aquesta reforma, especialment a les rendes més baixes, i es pot fer demà. Estem disposats a donar suport a la Generalitat si és valenta i ho fa. Es tracta d’una condició sine qua non perquè el PPCV doni suport al Govern de la Generalitat”, ha reiterat.

El president del PPCV ha explicat que a més planteja altres mesures. “Amb l’excés de tributació la Generalitat recaptarà aquest any 1.300 milions d’euros més que l’any passat, i s’han de tornar als ciutadans 800 milions a la rebaixa de l’IRPF i 500 milions en ajudes directes a famílies, autònoms i sectors afectats per aquesta crisi que està sent insuportable”.

Carlos Mazón ha assenyalat que el PPCV “veu amb propostes i alternatives” i ha recordat que demà es debat al ple de les Corts una iniciativa del GPP que recull “la necessitat de tornar als ciutadans de la Comunitat el que s’està recaptant de més per laugment dels impostos i una baixada dimpostos immediata”. “El document de la reforma fiscal del PPCV ja es va posar sobre la taula abans de la guerra d´Ucraïna i també ho vam plantejar per tenir-ho en compte en l´elaboració dels pressupostos de la Generalitat i se’ns va dir que no”, ha manifestat. “El tripartit no suprimirà l’impost de successions, ni voldrà convertir en progressiu l’impost de transmissions, ni voldrà eliminar donacions o patrimoni. Si el PPCV compta amb la confiança dels ciutadans així que arribi a la Generalitat ho farem”, ha manifestat Mazón.

Ford, fàbrica de bateries renovables

A més, Mazón ha traslladat el seu suport “incondicional” a Puig per al manteniment de Ford a la Comunitat Valenciana i facilitats perquè la fàbrica de bateries s’implanti com més aviat millor a Sagunt i que no hi hagi col·lapse en el projecte. “Així els ho hem traslladat a Puig, a la Ford ia la mateixa Volkswagen. El que no té sentit és donar suport a la gigafactoria si al si del mateix govern hi ha membres que amenacen d’anar als tribunals per frenar l’ampliació del Port de València. No té sentit estar fabricant bateries i no tenir capacitat per exportar-les. Això frena la nostra competitivitat futura. Si Puig té problemes per tirar-ho endavant, aquí hi ha el PPCV per remar a favor de l’ampliació del Port i de la fàbrica”, ha explicat.

Així mateix, el líder dels populars ha ofert a Puig tirar endavant un pacte valencià per les energies renovables. “Estem preocupats per la gestió de l’energia i les renovables. Hi ha més de 300 projectes paralitzats a la Conselleria de Medi Ambient. Si parlem de política a llarg termini, de sentit comú, el PP i el PSOE podem avançar en aquesta línia. Nosaltres estem disposats perquè mai és tard si la felicitat és bona. Li he traslladat a Puig la idea d’avançar en aquesta línia, treballant conjuntament per eliminar prejudicis i superar les contradiccions al Consell”.

Tajo-Segura

Finalment, i pel que fa a les darreres informacions del Trasvase Tajo-Segura, el president del PPCV ha qualificat d’“indignant” el perjudici i la manera com s’està treballant aquest tema “i que s’estigui jugant amb el futur de 100.000” famílies, específicament de la província d’Alacant”.

Mazón ha afirmat que “no té cap sentit i sembla mentida que entre dos socialistes com són Sánchez i Puig no siguin capaços d’arreglar la qüestió que per a nosaltres és agònica. Després de tractar aquest assumpte amb el President no sóc gens optimista respecte a la possible resolució de la mort a què ve abocada el Tajo-Segura per obra i gràcia de Pedro Sánchez i de Ximo Puig, que no reacciona”. El president del PPCV ha anunciat que recolzarà personalment la tractorada convocada pel dia 10.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: