Mazón: “El GPP demana una comissió de recerca a les Corts per analitzar els contractes de material sanitari durant el COVID”

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat avui que “el GPP sol·licitarà una comissió de recerca a les Corts per repassar tots i cadascun dels contractes de material sanitari que ha fet la Generalitat Valenciana durant la pandèmia del COVID”.

Així ho ha anunciat Carlos Mazón en una compareixença davant els mitjans de comunicació en què ha explicat que “després de conèixer els informes de la Sindictura de Comptes i de l’Agència Antifrau sobre aquests contractes d’emergència és el moment de conèixer tota la veritat”.

El president del PPCV ha afirmat que “la Sindicatura de Comptes i lʻAgència Antifrau estan alertant de gravíssimes irregularitats en els contractes dʻemergència durant la pandèmia”. Des del GPP ja hem demanat la compareixença del Director General de l’Agència Antifrau perquè expliqui la investigació duta a terme sobre aquests contractes”.

Mazón ha afegit que “hem estat responsables i durant tota aquesta etapa ens hem centrat a picar l’espatlla. Pel que fa a fer revisió i balanç de tot el que s’ha fet, ja vam dir que temps hi hauria quan la situació més greu passarà i hem complert”.

“Però ara si cal fiscalitzar tota aquesta etapa i el Consell de Puig ha de retre comptes. Els sobrecostos, els preus inflats que estem coneixent en referència a la compra de tot el material COVID només fa referència a dos contractes concrets i la Sindicatura es refereix a irregularitats en centenars de contractes”, ha assegurat.

En aquest sentit, Mazón ha afirmat que “després de conèixer aquestes dades no ens refiem del que ha passat. Van començar amb la contractació d’uns hospitals de campanya sense llicència i que van sortir volant pels aires i ara ens vam assabentar que fins i tot Societat Parcs Temàtics va entrar en les contractacions de materials sanitaris”.

El president del PPCV ha exigit que “totes aquestes circumstàncies s’han de revisar perquè hi ha sobrecostos, preus inflats, i fins i tot material que es contracta per emergència al març però que arriba al desembre”.

“S’ha pagat per avançat i amb sobrecostos material que es va demanar al març i que va arribar amb un retard fins a 9 mesos. Tots aquests fets, que estem coneixent, ens fan que no ens refiem de com s’han fet les coses”, ha assenyalat.

Mazón ha explicat que “ara sí que és el moment de revisar i fer balanç. Això és el que els hauria de preocupar si preocupa la transparència a aquest Consell tripartit d’esquerres. És el moment de retre comptes i hem d’exigir-ho perquè els ciutadans mereixen saber que ha passat amb els seus diners”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: