Mazón defensa a Albatera el transvasament en el tall de la primera bacora amb la qual arrenca la campanya de 2021

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha participat aquest matí en el tall simbòlic de la primera Breva d’Albatera, un acte amb el qual arrenca la campanya de recollida d’aquest fruit de què s’espera recol·lectar unes mil cinc-centes tones, una xifra superior a la de l’any anterior. En aquest enclavament, una de les finques locals productores d’aquest fruit, el president ha tornat a reclamar aigua de l’transvasament Tajo-Segura per a garantir la supervivència de el sector hortofructícola de la província, especialment del Baix Segura, que proveeix a bona part d’Europa .

Mazón, acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, Ana Serna, pel president de l’Associació de Productors Breva d’Albatera, Joan de Déu Sants, el diputat de Desenvolupament Econòmic i president de Convega, Sebastián Cañadas, el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llaner, així com la padrina de l’acte, la professora, cuinera i assessora gastronòmica, Blanca Mayandía, entre d’altres autoritats, ha reivindicat la necessitat de disposar d’aigua per seguir parlant “d’exportació, de creixement, d’ocupació i de futur per a aquesta terra “.

“Quan parlem d’ecologia, de sostenibilitat i de medi ambient estem parlat dels productes que dóna la nostra terra, productes propers que per arribar a al consumidor final provoquen moltes menys emissions. Per això és important que no depenguem d’un dia com avui en què plou, sinó que tinguem l’aigua que necessitem tot l’any, per mantenir aquesta ecologia, aquesta sostenibilitat i el suport de milers de famílies amb un producte tan nostre i tan tradicional com és la bacora “, ha concretat el president.

A més, Mazón, que ha recomanat el consum de la bacora, ha indicat que aquest fruit “no només és senyal d’identitat, sinó un reflex del molt i bo que es fa des del Baix Segura, a la província d’Alacant i en la Comunitat Valenciana “, a el temps que ha destacat les seves múltiples qualitats nutricionals.

“No em cansaré de trencar una llança a favor de l’aliment i manteniment de l’transvasament, com es mereix aquesta terra, perquè a Espanya ia tot el territori nacional pot i s’ha de garantir l’aigua, independentment de la climatologia, i això s’aconsegueix sent solidaris i fent-ho amb la reivindicació, la contundència i la justícia que mereix “, ha sentenciat el dirigent alacantí.

El municipi d’Albatera és el principal productor de bacora d’Espanya, amb una producció anual de ronda els 1.200.000 quilos, encara que aquest any l’estimació de el sector és superior i amb millors previsions. Bona part de la collita es dirigirà a el mercat nacional i europeu, tot i que països com Canadà també són consumidors de la bacora d’Albatera.

Per la seva banda, l’alcaldessa, vicepresidenta segona de la Diputació i diputada de Cicle Hídric ha destacat el treball que realitza l’Associació de Productors per fer d’aquesta fruita tan característica de la zona un producte tradicional, de qualitat i proximitat, reconegut internacionalment, a l’ temps que ha ressaltat “el binomi tan fantàstic i inseparable que conformen la bacora i Albatera”.

Finalment, Joan de Déu Santos ha destacat la recol·lecció tradicional de la bacora, que crea a la comarca “molts llocs de treball directes i indirectes i la varietat colar ofereix un valor afegit a l’producte la acceptació en el mercat europeu és bona”.

Finalment, la padrina de l’acte ha volgut llançar un missatge per educar la població “a comprar productes locals de temporada, més bons i més barats”.

La institució provincial ha col·laborat econòmicament amb aquesta associació des de la seva constitució l’any 2012, amb la finalitat de desenvolupar diferents iniciatives encaminades a promocionar la marca Breva d’Albatera, a més de comptar amb la seva participació a la Fira Internacional Hortofructícola Fruit Attraction a la qual anualment assisteix la Diputació.

Aquest fruit de cultiu tradicional i proper compta amb una marca registrada i un reconeixement gastronòmic per les seves múltiples qualitats. És a Albatera on es troba la major extensió de camps de figueres de tota la província, amb especial menció a la varietat Colaar.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: