Mazón anuncia una nova llei autonòmica d’ordenació del litoral per compatibilitzar-ne l’ús amb la protecció

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat “una nova llei autonòmica d’ordenació del litoral per compatibilitzar-ne l’ús amb la protecció”.

El president dels populars ha ofert una roda de premsa acompanyat de la portaveu de medi ambient a les Corts, Elisa Díaz, la vicesecretària d’ecologia i desenvolupament del PP, Elena Albalat, i el portaveu de medi ambient del PP al Senat, Vicente Martínez Mus.

Carlos Mazón ha indicat que l’aplicació del nou reglament de la Llei de Costes per part del govern d’Espanya està provocant una situació molt greu a molts municipis de la costa. “Estem davant d’una llei sectària, ideològica i allunyada de la realitat”.

Mazón ha anunciat a més que el PP reformarà la Llei nacional de Costes tan aviat com Alberto Núñez Feijóo sigui president del govern. A més, en l’exercici del nostre autogovern posarem en marxa una nova llei d’ordenació del litoral de la Comunitat Valenciana que regule tota l’ordenació respecte a la costa. Amb aquesta nova llei, igual que s’està posant en marxa a Galícia, mitigarem els efectes perniciosos de la llei estatal en l’àmbit autonòmic”.

El líder dels populars ha indicat que “la llei preveu tres zones al litoral en funció dels usos i respectant la sostenibilitat i la protecció del litoral. L’objectiu és fer-ne un ús compatible i necessari des del punt de vista turístic, social, econòmic, humà i d’esbarjo. També es regularà la figura dels nuclis històrics costaners, avui amenaçats d’enderrocament. Revisarem el Pativel per adequar-lo a llei i corregir els aspectes més qüestionats d’aquest pla. És a dir, no corregirem els metres d’afecció que es regulen a nivell nacional, però sí desenvolupar el contingut i el que es podrà i no es podrà alterar dins d’aquests metres de protecció”.

Mazón ha posat un exemple de què passa amb l’aplicació del reglament de la llei de costes. “El que queda sota domini públic seran cent metres des del punt més llunyà on arribi una sola onada cap a l’interior. Ni tan sols hi haurà compensació per als propietaris ni respecte a la propietat privada. Nosaltres estem per la protecció i el respecte als drets dels propietaris que avui ni tan sols poden fer reparacions en alguns casos. Fins i tot arriba al nivell ridícul que ni tan sols es poden posar fanals sostenibles. Això afecta el nostre model de sostenibilitat. Ja n’hi ha prou de buròcrates, elitistes i urbanites de Compromís, Podem i el PSOE que no entenen que aquestes zones s’han de mantenir i sostenir durant l’any”.

Finalment, el president dels populars ha afirmat que “durant els darrers mesos ens hem reunit amb nombrosos veïns de municipis de la costa com Moncofa, Dénia, Nules, Tavernes, Guardamar… que demanen un SOS i que algú acabi amb aquesta desraó. Ara els traslladarem aquesta mesura”.

“Es menja el futur de la nostra Comunitat”

Per la seva banda, Vicente Martínez Mus, portaveu de medi ambient del PP al Senat, ha assenyalat que “l’objectiu del reglament de la llei de costes és fer fora la gent i deixar que el mar avanci fins on arribi”.

“El mes d’agost passat -ha explicat- es va aprovar un reglament de costes que ha marcat un abans i un després respecte a la protecció dels dels drets de la gent amb immobles i propietats i que ja està provocant ordres d’enderrocament, canvis de delimitacions, inseguretat i por entre els veïns i els municipis afectats, fins i tot hi ha nuclis històrics al llarg de tota la façana litoral mediterrània que s’estan veient amenaçats”.

Martínez Mus ha indicat que “des del PPCV vam proposar una modificació de la llei i un ajornament, però el PSOE ho va rebutjar amb els seus vots. L’objectiu que pretenen és fer malbé la gent de la costa amb el pretext que la façana s’ha vist afectada per la regressió i no podem deixar-la perdre. Però, en realitat, no es pretén renaturalitzar la costa. El que provocarà és que el mar avanci lliurement i es mengi el futur de la nostra Comunitat”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: