El Consell aprova una ajuda d’1,7 milions d’euros a Reciplasa per millorar les instal·lacions de tractament de residus domèstics a Onda

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual s’aproven les bases reguladores i la concessió directa d’una subvenció, per import de 1.782.230,00 euros, a Reciclats de Residus La Plana, SA (Reciplasa) per a la millora de les instal·lacions de tractament de residus domèstics d’Onda, finançada pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

En vista de la necessitat de modernització urgent de les instal·lacions de tractament de residus domèstics d’Onda de Reciplasa, única empresa 100% pública i propietat d’ajuntaments per a la gestió de residus domèstics en una àrea de gestió de residus de la Comunitat Valenciana, es fa necessària lajuda plantejada per poder prestar el servei públic de caràcter bàsic de tractament de residus.

La finalitat d’aquesta subvenció és la millora de les instal·lacions de tractament de residus domèstics de l’Àrea de Gestió C2 ubicades a Partida Regall de l’Abellar, s/n, Onda, per maximitzar l’aprofitament dels materials continguts als residus municipals recullin de manera barrejada, de manera que puguin contribuir a la consecució dels objectius comunitaris de preparació per a la reutilització i el reciclatge, així com al de reducció dels residus municipals destinats al seu dipòsit en abocador.

En concret, s’haurà de reduir almenys en un 5% la quantitat de residus destinats al seu dipòsit en abocador. També seran finançables les actuacions per deixar instal·lats i en funcionament els conceptes finançables.

És la primera vegada en més de 15 anys que la Generalitat recolza econòmicament Reciplasa, de manera que el Consell dóna bon compte del seu suport incondicional a totes les àrees de gestió de residus per millorar-lo.
Reciplassa

Reciplasa és propietat dels ajuntaments d’Almassora, Benicàssim, Betxí, Borriana, L’Alcora, Onda, Castelló de la Plana i Vila-real, i és propietària de les instal·lacions de valorització de residus municipals d’Onda, així com de les instal·lacions de recepció i transferència de residus municipals i de gestió de voluminosos d’Almassora.

Les instal·lacions d’Onda presten el servei de tractament de residus a la totalitat dels municipis del Pla Zonal de Residus 2, Àrea de Gestió C2, que inclou a més dels anteriorment esmentats a: Borriol, Pobla Tornesa, Sant Joan de Moró, Vall d’Alba, Vilafamés.

S’inclouen, també, les zona d’Alt Millars (Arañuel, Castell de Villamalefa, Cirat, Corts d’Arenós, Lucena del Cid, Lludient, Montán, Montanejos, Pobla d’Arenós, Villahermosa del Rio i Zucaina), Espadà-Mijares (Aín, Alcúdia de Veo, Ribesalbes, Sueras, Tales, Algerita, Ayódar, Fanzara, Fonts d’Ayódar, Espadilla, Toga, Torralba del Pinar, Torrexiva, Vallat i Villamalur) i L’Alcalaten (Atzeneta del Maestrat, Les Useres, Figueroles, Costur, Vistabella del Maestrat, Benafigos, Xodos).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: