Mazón: “Amb el PPCV, l’assignatura de música recuperarà el seu lloc al currículum de l’ESO”

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat avui que “quan el governi el PPCV, l´assignatura de música recuperarà el seu lloc al currículum de l´ESO”.

Carlos Mazón ha assistit a Llíria a l’inici d’una campanya de recollida de signatures a nivell autonòmic per defensar el manteniment de l’assignatura de música i evitar-ne l’eliminació obligatòria a 3r i 4t d’ESO perquè “la Comunitat Valenciana és música”. En el decurs de la jornada ha mantingut una trobada amb professors de música de la Comunitat Valenciana.

El president del PPCV ha exigit al president Puig que “no permeti que una disciplina com la música tan arrelada a tots els municipis valencians deixi de formar part de l’educació dels nostres fills. Estem posant en joc no sols llocs de treball de molts professors sinó una formació bàsica. A més, volen substituir-la per una assignatura que es diu Projectes Interdisciplinars, que ningú sap què és i que té pinta de voler ideologitzar els alumnes”.

“No cal treure l´oportunitat perquè els que vulguin estudiar música ho puguin fer perquè és obligació d´un govern garantir el dret de tots els alumnes que volen estudiar aquesta assignatura i que ara amb prou feines s´impartirà finalment en una trentena d´institut”, ha assegurat.

En aquest sentit, Carlos Mazón ha recordat que “la música a la Comunitat Valenciana és alguna cosa més que una assignatura, és un senyal d’identitat del que som i del que representem, i per això defensarem la música i els músics valencians perquè són una part molt fonamental de la nostra societat”.

“En una terra de música com és la nostra no té sentit eliminar i menystenir la formació que ens permet gaudir, entendre i sentir la nostra terra i les nostres arrels. Cal aturar aquesta iniciativa” ha indicat.

El president del PPCV ha assegurat que “els professors de Música reivindiquen la necessitat de continuar formant lʻalumnat en aquesta matèria, no només per ser una de les nostres senyes dʻidentitat com a societat sinó pels beneficis que aporta”. La música fomenta l’escolta activa, l’atenció, la concentració, el treball cooperatiu, l’esforç i la perseverança alhora que cohesiona els col·lectius i connecta les persones”.

Mazón ha denunciat que “amb aquesta decisió de Puig, estem assistint de nou a una manera de governar de manera unilateral, sense comptar el sector i sense cap mena de consens”.

A més, el president del PPCV ha recordat que l’eliminació d’aquesta assignatura com a obligatòria provoca la pèrdua de llocs de treball ja que disminuiran les places docents. Mantenir l’assignatura seria beneficiós tant per a l’alumnat com per als professionals de la música”.

Carlos Mazón ha afirmat que “aquesta decisió, com tantes altres que es prenen en matèria educativa pel Consell de Puig demostren que es mouen més per ideologia que per pedagogia” i ha destacat que “no coneixem cap motiu pel qual hagi de deixar de ser obligatòria aquesta assignatura”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: