Els serveis de les tres platges de Castelló ja funcionen a ple rendiment

Els serveis de les platges de Castelló ja funcionen a ple rendiment. En els seus 4,3 quilòmetres de longitud, el Serradal, el Gurugú i el Pinar ofereixen múltiples serveis durant els mesos d’estiu. “Uns serveis que contribueixen a consolidar a Castelló com a destinació turística i reforcen el potencial de la nostra costa, oferint múltiples opcions de gaudir del litoral en les millors condicions”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Entre els serveis, destaquen els quatre punts d’informació turística (dues a la platja del Pinar, un en el Gurugú i un altre en el Serradal), els tres punts bebé (un en cada platja) i les tres biblioteques (una per platja). A més estan operatives les àrees habilitades per a persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda, mòduls d’ombra, lavabos portàtils, passarel·les d’accés, dutxes, llavapeus i papereres. També destaquen les zones biosaludables del passeig marítim i el parc litoral, les àrees de jocs infantils en cada platja, un parc aquàtic a la platja del Pinar i pistes de futbol i camps de voleibol. També hi ha zones d’hamaques i ombrel·les, llocs d’embarcacions amb i sense motor, i xiringuitos. I al costat de la platja del Pinar, està obert el pàrquing municipal d’autocaravanes.

A més, està actiu el servei de salvament i socorrisme amb un dispositiu que inclou quatre postes sanitàries situades en els passejos marítims, que permeten l’assistència sanitària a les persones indisposades o accidentades i l’atenció al públic en general. Dos estan a la platja del Pinar, una altra en el Gurugú i una altra en el Serradal. També hi ha set torres de vigilància, que permeten la vigilància en altura dels banyistes, amb fàcil accés a l’aigua. Quatre torres estan en el Pinar, una en el Gurugú i les altres dues en el Serradal. La Policia Local de Castelló disposa de dues casetes d’atenció a la ciutadania (una a la platja de la Pineda i una altra en el Gurugú), així com la unitat ciclista que cobreix les tres platges.

Cal destacar que a les platges de Castelló onegen ja les banderes que acrediten la qualitat d’aquestes. Les dues banderes blaves en el Gurugú i el Pinar, i les tres de Qualitur i Ecoplayas en el Gurugú, el Pinar i el Serradal. A la platja del Serradal, a més, oneja per segon estiu consecutiu, la bandera de Platja sense Fum, que l’acredita com a espai lliure de tabac, més saludable i respectuosa amb l’entorn i amb les persones usuàries. Uns distintius que “són un reconeixement que avala el treball per a potenciar i millorar les nostres platges i consolidar els serveis”, segons ha destacat l’alcaldessa de Castelló.

D’altra banda, s’ha llançat una programació turística per als mesos d’estiu amb més de 250 activitats, entre entre les quals destaquen propostes d’oci, cultura i esport, per a gaudir de la naturalesa, les platges i el patrimoni. Es pot consultar en la pàgina web de l’Ajuntament (www.castello.es) i en la del Patronat Municipal de Turisme (www.castellonturismo.com). La regidora de Turisme, Pilar Escuder, ha explicat que l’agenda d’activitats inclou novetats “com el cicle de monòlegs A l’estiu tot el món riu i les Nits blanques al Serradal”. A més, “aquest estiu es consoliden propostes com el cicle Novel·la, història i platja i Contes a peu de mar, que aconsegueixen la seua tercera edició, Nits a l’Ermita de la Magdalena i el cinema d’estiu”, ha ressaltat Escuder.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: