Marzà ‘L’escoleta infantil d’Altea ja és una realitat, i totalment gratuïta per a l’etapa de 0 a 3 anys’

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat l’escoleta infantil d’Altea Mini-Món, de titularitat de la Generalitat, acompanyat per l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares Cortés, i la regidora d’Educació, Vicenta Pérez.

Aquesta escoleta de primer cicle d’Infantil se suma a les ja existents de titularitat de la Generalitat en tot el territori valencià. En són en total 36. Per comarques, hi ha 18 escoletes d’aquest tipus a les d’Alacant, 7 a les de Castelló i 11 a les de València. Aquests centres ofereixen la gratuïtat de l’ensenyament en tot el tram que abasten: de zero a tres anys.

Segons el conseller, “la franja d’edat, sobretot en el tram de dos anys, és clau per a la cohesió social perquè ajuda a revertir les desigualtats socioeconòmiques entre les famílies”, i ha afegit que “l’obertura d’aquest centre és una bona notícia per a les famílies d’Altea, que disposaran d’oferta pública de qualitat per al primer cicle d’Infantil el pròxim curs”.

Aquest tipus d’oferta gratuïta en el tram de zero a tres anys s’està ampliant amb escoletes de la Generalitat com és la d’Altea, i específicament en el tram de dos anys en les aules experimentals que Educació ha implantat des de fa uns cursos en escoles d’Infantil i de Primària de tot el territori.

En l’actualitat hi ha 97 aules d’aquestes característiques. A això cal sumar l’anunci que el conseller va fer en la presentació del pressupost d’Educació per al 2018, on es va destacar que el curs 2018-2019 totes les escoletes de titularitat municipal gaudiran de la gratuïtat en el tram de dos anys. En xifres, són 248 escoletes municipals en tot el territori, de les quals 59 corresponen a les comarques d’Alacant, 21 a les de Castelló i 168 a les de València.

A més, l’augment del pressupost del Bo Infantil permetrà el pròxim curs millorar les ajudes per als trams d’edat de zero a un i d’un a dos anys.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: